Eğitimci Yazar Hacı Sarı, “Başarı değerlendirmesinde ölçülü olunmalıdır”

Eğitimci Yazar Hacı Sarı, "Her öğrencinin farklı özelliklere sahip olduğu bilinmelidir, öğrencilerin elde ettikleri başarı ya da başarısızlık hayatın geneline bakıldığı zaman çok küçük bir dönemi kapsamaktadır, bundan dolayı çocuklarımız değerlendirilirken ölçülü ve pozitif bakış açısına sahip olunmalıdır" ifadelerini kullandı.

Haberler 23.01.2018 - 08:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Her karne döneminde farkl heyecanlarn yaandn belirten Türkiye Yazarlar Birlii Kayseri ubesi 2. Bakan ve çocuk Ruhu isimli kitabn yazar Eitimci Yazar Hac Sar, Her örencinin farkl özelliklere sahip olduu bilinmelidir, örencilerin elde ettikleri baar ya da baarszlk hayatn geneline bakld zaman çok küçük bir dönemi kapsamaktadr, bundan dolay çocuklarmz deerlendirilirken ölçülü ve pozitif bak açsna sahip olunmaldr ifadelerini kulland.

Eitim yazlar ile hem örencilere hem de velilere önerilerde bulunan Eitimci Yazar Hac Sar, baarnn karnelerin nasl deerlendirilmesi gerektii ile ilgili u bilgileri verdi:

BAARININ DEERLENDRLMES

Eitim öretim süreci üniversite ile birlikte yaklak on yedi -on sekiz yl kapsamaktadr. Önemli olan çocuklarmzn istikrarl bir baar düzeyini yakalamalardr. Zorla baar elde edilemez, velilerden çok örenciler baary arzulamaldr, çocuklarmza baar ihtiyacn hissettirmeliyiz.

çocuklarmza, düzenli ve yeterli çalma alkanl edindirilmelidir. Her örenci kendi kapasitesi ve yetenekleri dorultusunda yönlendirilmelidir. Anne babalar kendi hedeflerini çocuklarnn üzerinden elde etmek istemektedir. Bu durum ise uzun vadede mutsuz çalanlarn ortaya çkmasna sebep olmaktadr. Baar çocuklarmzn kiilikleri, insani yönleri, deerlerine yaknl, milli hassasiyetinin kalitesi, anne babasna saygs gibi ölçütler de dikkate alarak deerlendirilmelidir.

Ana Sayfaya Git