Eğitimcilere Sertifika!

Eğitim Yönetimi Seminerine katılarak başarı gösteren 103 okul müdürü, düzenlenen bir programla sertifikalarını aldı.

Haberler 11.03.2018 - 11:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mill Eitim Bakanl Mesleki Eitim Genel Müdürlüü tarafndan düzenlenen Eitim Yönetimi Semineri programnda katlarak baar gösteren okul müdürlerine sertifikalar verildi.

Programa katlan Diyarbakr Valisi Hasan Basri Güzelolu, programda yapt konumada, dünyada en deerli eyin eitim olduunu söyledi.

OKUL MÜDÜRLERNE SERTFKA

Öretmenlik ve topluma hizmet etmenin bir sevda ii olduunu belirten Güzelolu, Bugün dünyada en deerli ey bilimsel bilgidir. Ontolojik anlamda, üphesiz bilgiyi hedeflemelisiniz ama somut anlamda ancak test edilmi bir bilgiyle amel etmelisiniz. Bu ülke ve millet artk bilgi çann akll ürünlerini aklszca kullanan ve tüketen olmamal. Akl, nimet olarak her insana ve tüm insanla datlmtr. Akl kullanabilmek bir maharettir ve eitimdir. Onu siz belirleyeceksiniz. ifadelerini kulland.

ETMDEK KALTEY ARTIRMAK

Her çocuun bir dünya olduunu belirten Vali Güzelolu, Ne dünyalar var kaçrdmz ve göz ard ettiimiz. Bunun vicdani mesuliyeti de size aittir. Bunu böyle görmek lazm ve bu dorultuda meseleye bakmak lazm. Öretmenlik ve topluma hizmet bir sevda iidir. O sevda da topluma bir gelecek ifade etmektedir. Bugün hepimiz bir öretmenin eseriyiz. Bizi biz yapan deerlerimizin çok büyük bir ksmn öretmenlerimizden edinmekteyiz. O zaman arkadalar! imize dönecek ve sevda gibi görmemiz gereken bu meselemizle bilineni tekrar etmek deil, yeniye yelken açmak gerekir. Arkadalar! Biz ne yaparsak yapalm, kaptan kökünde sizler varsnz, siz belirleyeceksiniz, siz dönütüreceksiniz. üphesiz hepiniz bu vatann evlad, eitim ordusunun bir neferisiniz. Her eyden önce bir baba, anne ve her bir sorunu vicdannda hisseden bir eitim yöneticisisiniz. Bu anlamda bu bulumay anlam buluyorum. dedi.

Güzelolu, konumann ardndan sertifika almaya hak kazanan okul müdürlerine sertifikalarn takdim ederek, kursiyerlere hediye vererek baarlar diledi.

Ana Sayfaya Git