Eğitimde atağa geçiyoruz

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Diyarbakır'da Mezopotamya İlkokulu Açılış Töreni'nde, Sağlık Bakanlığı ile belirledikleri, Sağlık Bilim Kurulu'nun da onayladığı kurallara harfiyen uyarak yüz yüze eğitime devam etme kararlığı içerisinde olduklarını belirterek, "Okullar ilk kapanan, en son açılan yerler değildir. Okullar ilk açılan ve en son kapanan yerler olmak durumundadır." dedi.

Haberler 16.09.2021 - 11:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR - Milli Eitim Bakan Mahmut Özer, Diyarbakrda Mezopotamya lkokulu Açl Töreninde, Salk Bakanl ile belirledikleri, Salk Bilim Kurulunun da onaylad kurallara harfiyen uyarak yüz yüze eitime devam etme kararl içerisinde olduklarn belirterek, Okullar ilk kapanan, en son açlan yerler deildir. Okullar ilk açlan ve en son kapanan yerler olmak durumundadr. dedi.

Bakan Özer, merkez Kayapnar ilçesindeki Mezopotamya lkokulu Açl Törenine katld.

Törende konuan Özer, 6 Eylülde Türkiyede 81 ilde, ilçelerde, köylerde ve beldelerde yüz yüze eitimin haftada 5 gün ve 40 dakika olarak uygulamaya geçmesinden memnuniyet duyduklarn belirtti.

Özer, Uzaktan eitim ne kadar kaliteli olursa olsun hiçbir zaman yüz yüze eitimin yerine ikame edilebilecek bir eitim yaklam olmaz. çünkü eitim ortamlar sadece örenmenin yapld yerler deildir. Örencilerimizin psikososyal geliimleri ile ilgili arkadalar ile yarenlik etme, proje gelitirme, ortak çalmalarn yürütüldüü, insann geliimi ile ilgili farkl boyutlarda destek imkan salayan mekanlardr okullar. Özellikle sosyoekonomik yönden dezavantajl örencilerimiz için okul bir eitim merkezi olmann çok ötesinde anlam tamaktadr. diye konutu.

- Okullar ilk açlan ve en son kapanan yerler olmak durumundadr

Salk Bakanl ile belirlediimiz, Salk Bilim Kurulunun da onaylam olduu kurallara harfiyen uyarak inallah yüz yüze eitime devam etme kararl içerisindeyiz. Okullar ilk kapanan, en son açlan yerler deildir. Okullar ilk açlan ve en son kapanan yerler olmak durumundadr. çünkü Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak müthi bir genç nüfusa sahibiz. Eer bu genç nüfusu bir frsat penceresi olarak deerlendirebileceksek bunun için eitimi kaliteli, eitimi yüz yüze vermek zorundayz. Gelinen noktada da okul bazl bir kapatma yaklam sergilemedik. diyen Özer, vaka bazl ve yakn temasl duruma göre Salk Bakanlnn belirledii kriterler çerçevesinde 14 günlük yüz yüze eitime ara verildiini aktard.

Özer, Diyarbakrdaki yaklak 19 bin snftan sadece 21inde yüz yüze eitime 14 gün ara verildiine iaret ederek, bu örencilerin canl snflarda uzaktan eitim süreçlerine devam ettiini, 14 gün sonra da bu örencilerin tekrar okullarna kavuacan kaydetti.

An itibaryla tüm Türkiyede 57 bin 108 devlet okulu olmak üzere toplam 71 bin 320 okulun içinde kapal olan tek bir okulun bulunmadna dikkati çeken Özer, Sadece okullarda deil okul d ortamlarda da kurallara uyarsak Allahn izniyle bu dönemin sonuna kadar yüz yüze eitimi hiç taviz vermeden baarl bir ekilde yürütebiliriz. Bu süreçte bizlerle en üst düzeyde koordinasyonu salayan, sürekli destek veren Salk Bakanlmza, çileri Bakanlmza, valilerimize, bürokratlarmza Bakanlk adna en içten ükranlarm sunuyorum. ifadelerini kulland.

Özer, Diyarbakra Milli Eitim Bakanl olarak çok ciddi yatrmlar yaptklarn vurgulayarak, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan liderliinde 2002 ylnda çktklar bu yolda çok önemli mesafeler kat ettiklerini bildirdi.

- Diyarbakrda derslik bana düen ilköretim örenci says 57den 29a dütü

2002 ylndan bugüne Diyarbakrdaki derslik saysn 6 binden yaklak 19 bin seviyesine çkarttk. Yaklak 3 katn üzerinde derslik saysndaki art Diyarbakrda gerçekletirmi durumdayz. 2002de Diyarbakrda 9 bin 301 öretmenimiz eitim- öretime katk sunarken, bu saymz u anda 26 binin üzerinde. diyen Özer, bu saynn her geçen yl katlanarak artmasyla eitim ve öretimin kalitesinin önemli sonuçlar ortaya koyduunu aktard.

Özer, sözlerini öyle sürdürdü:

Diyarbakrda derslik bana düen ilköretim örenci says 57den 29a ortaöretimde 39dan 26ya dümütür. Yine benzer ekilde Diyarbakrda öretmen bana düen ilköretim örenci says 2002de 39 iken imdi bu rakam 18dir. Gördüünüz gibi 2002 ylndan itibaren yaplan yatrmlar eitimin kalite göstergelerine çok önemli ekilde yansmtr. Bir taraftan öretmen bana düen örenci says azalrken dier taraftan derslik bana düen örenci saysnda da ciddi düüler gerçeklemitir.

Diyarbakrda yaklak 550 milyon liralk yatrmn yeni okul yapm, güçlendirme, bakm onarm çalmalar ile sürdüünü dile getiren Özer, Diyarbakra her ziyaretlerinde yeni yatrm müjdeleri ile geleceklerini aktard.

El ele vererek Diyarbakrdaki yatrmlar güçlendireceklerini anlatan Özer, bu ehirdeki eitim kalitesini artrmak için her türlü imkan seferber edeceklerini ifade etti.

Özer, Bakanlk ve hükümet olarak bunu yapabilecek güçte olduklarn da vurgulayarak, Artk illerimize yekpare olarak bakmayacaz. Skntl, özel ilgilenilmesi gereken bölgelerle özel olarak ilgilenip, her türlü destei vereceiz. Tüm yeni yatrmlarn Diyarbakra hayrl olmasn diliyorum. Açln yaacamz Mezopotamya lkokulunun da hayrl olmasn diliyor, bu okulun yapmnda emei geçenlere teekkür ediyorum. dedi.

Vali Münir Karalolu da, 2021-2022 eitim-öretim ylnn örencilere, öretmenlere, ehre ve ülkeye hayrl olmasn diledi.

Diyarbakrda eitim-öretimin 1716 okulda, 470 bin örencinin sorunsuz bir ekilde yüz yüze eitime baladn ifade ederek, salgnla mücadele sürecinde eitim sektörü ve çocuklarn da çok etkilendiini bildirdi.

Milli Eitim Bakanlmz gerek EBA TV, gerek internet platformlarnda eksikliklerini gidermeye çalsa da hiçbir ey bir örencinin öretmeniyle yüz yüze ald eitimin yerini maalesef tutmuyor. diyen Karalolu, okulun sadece dersten ibaret olmadn, örencilerin dersteki faaliyetlerinin, birbirleriyle etkileimlerinin de çok önemli olduunu aktard.

Karalolu, Bu sene özellikle sizin srarla, her koulda yüz yüze eitime tüm tedbirleri alarak devam edeceiz eklindeki kararllnz gerçekten hepimize moral oldu. diye konutu.

AK Parti Diyarbakr Milletvekili Mehdi Eker ise, Diyarbakrn eitim ve öretiminin daha iyi bir noktalara tanmas için gerek altyap gerekse de yeni yaplacak yatrmlarla ilgili müjdeler verildiini dile getirerek, bunun Diyarbakr için yaplan bir ayrcalk olduunu aktard.

Bakan Özere teekkür eden Eker, açl yaplan okulun adnn Mezopotamya olduuna iaret etti.

Eker, Buras Mezopotamyann en önemli merkezlerinden biri. Yaklak 20-25 kilometre mesafede Karacada var. Diyarbakra hayat veren, isim veren ve insanla da çok önemli katksal ürün veren corafyann ad. Örnein budayn anavatan. Buras 33 ayr medeniyete yuva ve beik olmu. Bugün de gelimekte olan hem ekonomik hem kültürel anlamda son derece önemli bir merkez. diye konutu.

Konumalarn ardndan okulun açl gerçekletirildi.

Bakan Özer ve beraberindekiler okulda incelemelerde bulundu. çkta öretmenlerle fotoraf çektiren Özere eski Diyarbakr fotorafnn bulunduu tablo hediye edildi.

Törene, Diyarbakr Valisi Münir Karalolu, AK Parti Diyarbakr milletvekilleri Mehdi Eker, Oya Eronat, Ebubekir Bal, l Milli Eitim Müdürü Yüksel Arslan, dier ilgililer, öretmenler ve örenciler katld.

Kayapnar ilçesindeki irinler Anaokulunu ziyaret eden Bakan Özer çocuklarla görütü.

Daha sonra Vali Gökhan Aydner Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine geçen Özer, burada üretim yaplan atölyelerde incelemede bulundu, örencilerle sohbet etti.

Milli Eitim Bakan Mahmut Özer, AK Parti l Bakanln ziyaret ederek, partililerle görütü.

Ana Sayfaya Git