Eğitimde empati şart!

İl Milli Eğitim Müdürü Aslan, “Kaliteli bir eğitim-öğretimin verilebilmesi için öğretmenlerimize büyük görevler düşüyor. Bu anlamda özellikle empati kurulması gerekiyor" dedi.

Haberler 21.02.2017 - 08:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

l Milli Eitim Müdürlüü ile stanbul Aydn Üniversitesinin ibirliiyle, Diyarbakrda görev alacak aday öretmenlere Kurumsal letiim ve letiimde Farkndalk konulu seminer verildi Seminerde konuan l Milli Eitim Müdürü Hasan Aslan, kaliteli bir eitimin, iyi teimi bir eitimciyle mümkün olabileceini söyledi.

ETMCLERE LETM

Büyükehir Öretmenevi ve Akam Sanat Okulu konferans salonunda gerçekletirilen seminere l Milli Eitim Müdürü Aslann yansra, Yardmclar Serkan Batur, stanbul Aydn Üniversitesi Geneydou Anadolu BÖlge Koordinatörü eref Kor, Üniversitenin Kiisel Geliim Uzman Mehmet Ekinci, Milli Eitim Müdürlüündeki ube müdürleri ve okul idarecileri ile aday öretmenler katld.

Seminer öncesi konuan Koordinatör eref Kor, kurum olarak öretmenlere büyük önem verdiklerini, bu tür ortak çalmalarla da bu desteklerini sürdürmeye devam edeceklerini belirtti.

l Milli Eitim ube Müdürü Ebubekir Ekin ise Austos 2016 tarihinde 800 imdi de 1200 aday öretmenimizi aday yetitirme sürecinden geçirdik. Aday öretmenlerimiz için bir farkllk oluturmak istedik. Aday öretmen yetitirme sürecindeki çalmalarmz fotoraf ve video kaydna alan Türk Telekom Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Radyo TV Programcl öretmen ve örencilerine sunabilmektir dedi.

Öretmenlerin iletiim ve empatiye çok büyük önem vermesi gerektiini söyleyen l Milli Eitim Müdürü Hasan Aslan ise konumasn öyle sürdürdü.

KALTEL ETM çN

Kaliteli bir eitim-öretimin verilebilmesi için siz deerli öretmenlerimize büyük görevler düüyor. Bu anlamda özellikle empati kurmanz çok istiyorum. Derse girdiinizde kendi öz kardeinize çocuunuza nasl bir eitim verilmesini istiyorsanz, snfnzdaki örencileriniz için de ayn ekilde davranmalsnz. darecilerimizle gerçekletirdiim toplantlarda da siz öretmenlerimizle çalrken empati kurmalarn istiyorum. letiimsizlikteki en büyük etken de empati kurmaymzdr. Bugün kavgann, hogörüsüzlüün, çatmalarn temelinde iletiimsizliin olduunu görüyoruz. Düüncelerimiz tabi ki farkl olabilecek. Bahçedeki çiçeklerin farkl farkl olmas nasl bize daha güzel görünüyorsa fikirlerin farkl farkl olmas da bizlere ayn güzellii vermelidir.

FARKINDALIK ZNGNLKTR

Bunu bir kavga sebebi olarak deil, bir zenginlik olarak göreceiz. Eer biz öretmenler olarak öretmenler odasnda kendi fikirsel çatmalarmzdan dolay birbirimize küsüyorsak, birbirimize srt çeviriyorsak bizim yetitirdiimiz örencilerimizde geleceimizin huzursuzluk tohumunu o zaman ekmi oluruz. Öretmenler odasnda anlaamayan öretmenlerin yetitirecei örenciler olsa olsa toplumun huzursuzluk kayna olur. letiimi önce kendi içimizde sonra da örencilerimiz arasnda gelitirerek geleceimizin teminat olan salkl bireyler yetitirmi olacaz

Aydn Üniversitesi Kiisel Geliim Uzman Mehmet Ekinci tarafndan aday öretmenlere yönelik olarak Kurumsal letiim ve letiimde Farkndalk konulu seminer verildi. Seminer, plaket takdim töreninin ardndan müzik öretmenleri tarafndan oluan müzik grubunun gerçekletirdii müzik ziyafetiyle son buldu.

Ana Sayfaya Git