Eğitimde farkındalık

Öğrencilerde sosyal ve kültürel değerlere yönelik farkındalık oluşturulması için etkinlikler gerçekleştirilecek.

Haberler 09.02.2017 - 09:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Büyükehir Belediyesince eitime destek amacyla Deerler Eitimi Projesi hayata geçirilecek.

Belediye Bakan Cumali Atillann talimatyla, eitime destek amacyla hazrlanan Deerler Eitimi Projesi için Büyükehir Belediyesi ile Diyarbakr l Milli Eitim Müdürlüü arasnda i birlii protokolü imzaland belirtildi.

ETME BELEDYE DESTE

Projeyle örencilerde, sosyal ve kültürel deerlere yönelik farkndalk oluturulmasnn hedeflendii bildirilen açklamada, u ifadelere yer verildi:

Proje kapsamnda, vatanna ve devletine sahip çkan, milletine faydal yurttalar yetitirilmesi, huzur ortamnn öneminin kavranmas, farkl kültür mozaiine sahip ülkemizde herkesin kardeçe, karlkl sayg ve hogörü ile yaamasna imkan salayacak bilinç oluturulmas, kardelik duygusunun yaam içinde öne çkmas, uyumlu gençlerin saysnn artmas, okullardan balayarak, aile içi, mahalle ile bölgede sevgi ortamnn yaygnlamas ve aile olmann önemi kavranarak belirlenen bireyler üzerinde farkndalk yaratlmas ile ilgili çalmalar yürütülecek.

YARIMALAR DÜZENLENECEK

Örencilere yönelik, uzmanlar tarafndan seminer verilecei kaydedilen açklamada, Ayrca yarmalar düzenlenecek. Rehberlik derslerinde örencilere izletilmek üzere görsel materyaller okullara ulatrlacak. Proje kapsamnda deer yarglarn yanstan il içi ve il d mekanlara geziler koordine edilecek. bilgisi aktarld.

lk olarak merkez Yeniehir, Balar, Sur ve Kayapnar ilçelerinde yürütülecek proje kapsamnda düzenlenecek fotoraf yarmasnda dereceye girecek örencilere çeitli ödüller verilecek.

Ana Sayfaya Git