"Eğitimde FATİH Projesi Eğitim Teknolojileri Zirvesi"

MEB Müsteşarı Tekin: "Eğitimde teknolojik gelişmeleri ve teknolojinin yaygınlaşmasını tartışırken beraberinde, üzerinde çalışılması gereken teknoloji etiği, teknoloji ahlakı gibi bir kavramı da mutlaka şimdiden düşünmemiz gerektiğine ve eğitimde kullanırken de bu referansı önemsememiz gerektiğine inanıyorum"

Haberler 05.11.2016 - 08:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakanl Müstear (MEB) Yusuf Tekin, eitimde teknolojik gelimeleri ve teknolojinin yaygnlamasn tartrken, teknoloji etii gibi bir kavramn da mutlaka düünülmesi gerektiini belirtti.

Milli Eitim Bakanlnca Eitimde FATH Projesi Eitim Teknolojileri Zirvesinin ikincisi, Eitimde Frsatlar Artrma ve Teknolojiyi yiletirme Hareketi (FATH) Projesinin paydalar olan öretmen, örenci, uzman, özel sektör temsilcileri ve akademisyenlerin katlmyla bir otelde düzenlendi.

MEB Müstear Yusuf Tekin, FATH Projesinin hala bir tablet datma projesi olarak kamuoyunda bilindiini ve datlan tabletlerle projenin baarsnn ölçülmeye çalldn vurgulayarak, unlar kaydetti:

Defaten dile getirdik. Bir kez daha söylemek isteriz. FATH Projesi sadece bir tablet projesi deildir. Ya da FATH Projesi, isminde çarm yapt ekilde sadece bir sosyal proje ya da eitimde frsat eitliini ülke çapna yaymay hedefleyen bir proje deildir. FATH Projesi ayn zamanda teknoloji kullanmnn yaygnlamasn öngören, ülkenin teknolojik altyapsn gelitirmeyi hedefleyen ve bu yönüyle hem sosyal boyutlar, hem ekonomik boyutlar, hem de pedagojik boyutlar olan çok devasa bir projedir ve bakanlmzn da u anda hem bütçe itibariyle hem emek itibariyle üzerinde en youn çalt projelerden bir tanesidir.

Teknolojinin günlük hayatta youn bir ekilde yer almasnn yaratt birtakm problemler oluturabileceini belirten Tekin, Eitimde teknolojik gelimeleri ve teknolojinin yaygnlamasn tartrken beraberinde mutlaka belki üzerinde çallmas gereken teknoloji etii, teknoloji ahlak gibi bir kavram da mutlaka imdiden düünmemiz gerektiine ve eitimde kullanrken de bu referans önemsememiz gerektiine inanyorum. ifadelerini kulland.

FATH TEKNOLOJ HAMLESDR

Milli Eitim Bakanl Yenilik ve Eitim Teknolojileri (YETEK) Genel Müdürü Bilal Trnakç, FATH projesinin kapasite ve kapsam bakmndan dünyann en gelimi algoritmasyla çalan dijital eitim hamlesi olduunu söyledi.

FATH Projesinin amac bir bilgi toplumu yaratmak ve eitimde teknolojiyi yararl klmak, eitim ve öretimi teknolojinin geldii son noktayla buluturmaktr. Bugün burada toplanarak da Türkiyenin ufkunu gelitirme hedefine eitimde FATH Projesi ile sunacamz katky canl tutmu olacaz. deerlendirmesini yapan Trnakç, FATH Projesinin sadece bir yazlm ve donanm ya da alt yap hamlesi olmadn, ayn zamanda eitim teknolojileri hamlesi olduunu söyledi.

Bakanln sunduu Eitim Biliim A (EBA) program ile mekan snrlarnn aldn ifade eden Trnakç, EBA mekan snrlarn aan araç ve mekandan bamsz çalabilen en güvenli internet portaldr. u an 20 milyona yakn örencimize ve 1 milyona yakn öretmenimize 150 bin içeriimizle hizmet vermekteyiz. dedi.

Zirvede, Fetullahç Terör Örgütünün (FETÖ) darbe giriimi srasnda ehit edilen, MEB YETEK Genel Müdürlüü eski Daire Bakanlarndan Prof. Dr. lhan Varankn ansna sinevizyon gösterimi de yapld.

Bin 700 katlmc, 154 konumacl zirve

Sinevizyon gösteriminin ardndan Türk Telekom CEOsu Paul Doany, Microsoft Eitim Stratejileri Genel Müdürü Eva Spalti ve 2016 yl Küresel Öretmen Ödülü (Global Teacher Prize) finalistlerinden Maarit Rossi de konuma yapt.

Bin 700den fazla katlmc ve 154 konumacnn yer ald iki gün sürecek zirvede, Oyun Tabanl Örenme, Eitsel Oyun, Eitimde Mobil Örenme, e-içerik oluturma/e-içerik oluturma araçlar, Üç Boyutlu Teknolojiler, Eitimde Bilinçli ve Güvenli nternet Kullanm, Eitimde Etkin Etkileimli Tahta Kullanm, Eitimde Engelsiz Biliim, Özel Öretim Kurumlarnda Teknoloji Kullanm, STEM, Eitimde Ölçme ve Deerlendirme, Robotik, Teknoloji Destekli Öretmen Mesleki Geliimi, Uzaktan Eitim, Örenci Merkezli Eitimde Teknoloji Destekli Baarl Uygulamalar gibi konularda bildiriler sunulacak.

Ana Sayfaya Git