Eğitimde kalite!

MEB'in yaptığı sınavlar, ISO 9001 ve ISO 27001 kalite güvencesinde.

Haberler 03.01.2020 - 09:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakanl, ölçme, deerlendirme ve snav hizmetleri için ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi ve ISO 27001 Bilgi Güvenlii Yönetim Sistemi belgelerini ald

- Milli Eitim Bakan Ziya Selçuk:

- Ölçme, deerlendirme ve snav hizmetlerimizde artk hem Kalite Yönetim Sistemi aktif kullanlacak hem de bilginin güvenlii ve bütünlüü salanm olacak

Milli Eitim Bakanl (MEB), ölçme, deerlendirme ve snav hizmetleri için ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi ve ISO 27001 Bilgi Güvenlii Yönetim Sistemi belgelerini ald.

Bakanlktan yaplan açklamaya göre, Ölçme Deerlendirme ve Snav Hizmetleri Genel Müdürlüü, ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi ve sahip olduu bilginin gizlilii, bütünlüü ve eriilebilirliini garanti altna alan uluslararas bir standart olan ISO 27001 Bilgi Güvenlii Yönetim Sistemine sahip olmak için 2019 Ocak aynda çalmalara balad.

Geçen yl altyapya önemli yatrm yapan Bakanlk, tüm süreçlerini ISO 9001 ve ISO 27001 için yeniden yaplandrd. çalmalarn tamamlanmasnn ardndan bavuru yapld.

MEB, yaplan d deerlendirmeden baaryla geçti. Böylece MEB Ölçme, Deerlendirme ve Snav Hizmetleri Genel Müdürlüü, örenci, öretmen ve çalanlarna yönelik düzenledii, dier kamu kurum ve kurularna yapt, ylda yaklak 15 milyon adayn katld snavlara yönelik uluslararas kalite standardn tescilleyen iki önemli belgeyi almaya hak kazand.

- Süreç baar ile tamamland

Milli Eitim Bakan Ziya Selçuk, bir yllk youn çalma ile ISO 9001 ve ISO 27001 belgelerini alan Ölçme, Deerlendirme ve Snav Hizmetleri Genel Müdürlüü ekibini kabul etti.

Bakan Selçuk, Milli Eitim Bakan Yardmcs Mahmut Özer, Ölçme, Deerlendirme ve Snav Hizmetleri Genel Müdürü Sadri ensoy ve daire bakanlarnn katld toplantdaki konumasnda, Ölçme, Deerlendirme ve Snav Hizmetleri Genel Müdürlüünün ISO 9001 ve ISO 27001 belgelerine sahip olmasnn, 2023 Eitim Vizyonu çerçevesinde 2019da tamamlamak istedikleri hedeflerden biri olduunu ifade etti.

Bu çerçevede ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi ve ISO 27001 Bilgi Güvenlii Yönetimi Sistemine bavuru için tüm hazrlklarn tamamlandn aktaran Selçuk, Gerekli yatrmlarmz da yaptk. Süreç baar ile tamamland ve genel müdürlüümüz 2019 yl sonunda iki belgeyi de ald. Ölçme, deerlendirme ve snav hizmetlerimizde artk hem Kalite Yönetim Sistemi aktif olarak kullanlacak hem de bilginin güvenlii ve bütünlüü salanm olacak. deerlendirmesinde bulundu.

Bakan Selçuk, sürece büyük emek veren Mahmut Özere ve Ölçme, Deerlendirme ve Snav Hizmetleri Genel Müdürlüünün tüm çalanlarna teekkür etti.

- ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi neden gerekli?

ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi, kuruluta kalite anlaynn geliimini, etkin bir yönetimi, maliyetin azalmasn, çalanlarn tatminini, kurulu içi iletiimde iyilemeyi, tüm faaliyetlerde geni izleme ve kontrolü, hizmetlerden memnuniyetin artmasn, ulusal ve uluslararas düzeyde uygulanabilirlii salamay hedefliyor.

ISO 27001 Bilgi Güvenlii Yönetim Sistemi ise bilgi varlklarn korumak ve ilgili taraflara güven verecek ekilde yeterli güvenlik kontrollerini salamak için tasarlanm uluslararas bir standart olarak, kurumsal yapy, güvenlik politikalarn, risk deerlendirmesini ve risk eylem planlarn, sorumluluklar, uygulamalar, süreçleri ve prosedürleri içeriyor.

Uzmanlar, bilgi güvenliinde gizlilik, bütünlük ve eriilebilirlik olmak üzere üç temel parametrenin öne çktn belirtti. Bu parametrelerden gizlilik, bilginin yalnzca eriim hakk tannm kiiler tarafndan ulalabilir olmasn bütünlük, iletme yöntemlerinin ve bilgi varlklarnn bütünlük ve doruluunun temin edilmesini, son parametre olan eriilebilirlik de yetkili kullanclarn ihtiyaç duyduklar bilgiye her an eriebileceklerini garanti altna alyor. Bu sayede bilginin geni tehdit ve tehlike alanlarndan korunarak süreklilii salanyor.

Ana Sayfaya Git