Eğitimde kodlama!

Merkez Kayapınar Belediyesi tarafından bir yıl içerisinde bin 500 öğrencinin faydalanacağı, 'Kodlama ve programlama' alanında eğitimlerin verileceği proje, hayata geçirildi.

Haberler 23.02.2018 - 09:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn merkez Kayapnar Belediyesi tarafndan Kodlama, Üç boyutlu tasarm, Akll cihaz tasarm ve programlama alanlarnda eitimlerin verilecei, Kayapnar Kodluyor ve KzCode projesi, düzenlenen törenle startn ald.

Kayapnar Gençlik ve Kültür Merkezinde düzenlenen törende, kodlama, üç boyutlu tasarm, akll cihaz tasarm ve programlama alanlarnda örencilerin bilgi ve becerilerinin artrlmas için Kayapnar Kodluyor ve KzCode projelerinin açl yapld.

Törende konuan Vali Hasan Basri Güzelolu, teknolojik gelimelerin eitimdeki önemine deindi.

Yapay zekadan nanoteknolojiye, biyoteknolojiden kodlamaya ve dijital teknolojiye kadar bir bütün olarak akll yaam, akll ehirler ve çok boyutlu tasarmlara bugün Diyarbakrdan çok güçlü bir balangç yapyoruz. Eitimin sadece güncel olan deil, gelecei kapsayan, kucaklayan bir derinlik olduunu Diyarbakrda ortaya koyuyoruz. ifadelerini kullanan Güzelolu, gelecek, güvence ve zenginlik olarak gördükleri çocuklar dünya çocuklaryla ayn anda ve ayn boyutta buluturduklarn belirtti.

- çocuklara bal kazanmlarmz çoalacak

Projeler kapsamnda örencilerin kodlama eitimi alacan dile getiren Güzelolu, nallah gelecekte çocuklarmz dünya çapnda alanlarnda iddial olacaklar ve tpk bu topraklardan Nobele uzanan Aziz Sancar gibi dünya çapnda tannan birer bilim insan olacaklar. deerlendirmesinde bulundu.

Güzelolu, önceliin, salanan huzur ve güven ortamnda, eitim altyaps ile kentin her bir köesinin ekonomik ve sosyal kalknmas olduunu vurgulayarak, öyle konutu:

Bunun da temel hazrlayc bal üphesiz ki eitim. Ksa sürede çok büyük dönüümler, deiimler ve baarlar elde ediyoruz. Yüz binlerce eitim materyali datld. Müzik, resim ve görsel sanatlarn bütün branlarnda çocuklarn bu alandaki yeteneklerini ortaya koyacak imkanlar hazrland. çocuklarmza her türlü sporu yapacaklar malzeme ve altyap imkan saland. Kayapnarda bin 500 çocuk bu yl sonuna kadar kodlama eitimi alacak. Bu sadece Kayapnar ile snrl kalmayacak. Dier ilçelerimizde de bütün arkadalarmz imkanlarn çocuklarmzla buluturacaklar. Gün gelecek bu çocuklarmzn says artacak, çocuklara bal kazanmlarmz çoalacak.

- çocuklarmza kodlamay öretmi olacaz

Kayapnar Belediye Bakan Vekili Ozan Balc da çocuklarn gelecee çok iyi bir ekilde hazrlanmasn, dünya çocuklaryla rekabet edebilmesini, alnlar dik bir ekilde yürümelerini istediklerini söyledi.

Gelecekte yapay zekay kullanan toplumlarn dünyay yöneteceini belirten Balc, Diyarbakrda da böyle bir çalmaya öncülük etmekten duyduklar mutluluu dile getirdi.

Balc, ilde bu uygulamann yaygnlaaca düüncesini aktararak, nallah bir yl içerisinde bin 500 çocuumuza kodlamay öretmi olacaz. nallah bu ve buna benzer çalmalar memleketimizin birliine, beraberliine, yükselmesine, yücelmesine, zenginlemesine ve insanlarmzn gelimesine katkda bulunur. eklinde konutu.

Törende daha sonra Vali Güzelolu, binada hazrlanan örnek Robotik Kodlama snfnn açl kurdelesini örencilerle kesti. Örnek snf gezerek incelemelerde bulunan Güzelolu, örencilerle sohbet etti.

Projeden faydalanacak 7. snf örencisi Ayfer Büra Kaya, yeni bilgiler edindiini ve çok mutlu olduunu söyledi.

imdiye kadar bilgisayarn, oyunlar ve belirli arama motorlarndan ibaret olduunu düündüü dile getiren Kaya, bilgisayarn bunlardan ibaret olmadn gördüünü aktard.

Törene, Diyarbakr Jandarma Bölge Komutan Tümgeneral Halis Zafer Koç, Büyükehir Belediye Bakan Cumali Atilla, Diyarbakr Cumhuriyet Basavcs Kamil Erkut Güre, l Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, l Milli Eitim Müdürü Hasan Aslan ile öretmenler ve örenciler katld.

Ana Sayfaya Git