Eğitimde "özel güvenlik" sevinci!

"Daha Güvenli Bir Eğitim Ortamı İçin Toplum Yararına Program Protokolü" kapsamında okullarda çalışacak özel güvenlikçi uygulaması veliler ve eğitimciler tarafından sevinçle karşılandı.

Haberler 06.11.2017 - 08:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Okullarda güvenlii özel güvenlik personelince salayacak uygulama örenci, veli ve eitimcileri sevindirdi.

çalma ve Sosyal Güvenlik, Milli Eitim ve çileri bakanlklar arasnda okullarn güvenlik hizmetlerinin Toplum Yararna Program (TYP) kapsamnda karlanmasn salayacak Daha Güvenli Bir Eitim Ortam çin Toplum Yararna Program Protokolünün imzalanmasnn ardndan 9 bin 473 güvenlik görevlisinin ie alnmas çalmalar sürüyor. Okul ve çevresinde bata örenci kavgalar olmak üzere olumsuzluklar uygulama ile önlenecek.

- Diyarbakrda 300 kii görev yapacak

Diyarbakr l Milli Eitim Müdürü Hasan Aslan bugüne kadar okullardaki güvenliin eitim personelleri tarafndan salandn anmsatt.

Personellerin özverili çalmalarna ramen zaman zaman güvenlik konusunda yetersizliklerin yaandna iaret eden Aslan, Uygulamayla okullarmz daha güvenli hale gelecek. Diyarbakrn 17 ilçesindeki 300 okulda 300 özel güvenlikçi çalacak. Bu ay içerisinde özel güvenlik personelinin göreve balamasn bekliyoruz. dedi.

- Takdire ayan

Eitim Bir-Sen ube Bakan Yunus Memi de öretmen ve örencilerin güvenlii açsndan okullarda güvenlik personeli bulundurmann önemine deindi.

Programn ayn zamanda istihdam da salayacan vurgulayan Memi, Takdire ayan bir program. Örenciler artk güvenli ortamda eitim görecek. Kötü niyetli kiiler okul çevresinde rahat dolaamayacak. ifadelerini kulland.

Veli Leyla Medeni, okul çevrelerinde zaman zaman istenmeyen olaylarn yaandna iaret ederek, Okullarda güvenlik personelinin görevlendirilmesine ilikin program bizi sevindirdi. Artk çocuum okula giderken gözüm arkada kalmayacak. Okullar daha güvenli hale gelecek. diye konutu.

Ebedin Gülmez, uygulamaya velilerin büyük destek sunduunu belirterek, okul ve çevresinin daha güveli olacan söyledi.

Örenciler de güvenlik personellerinin kendilerini kötülüklerden koruyacan aktararak, Güvenlikçiler sayesinde kötü insanlar bizlere zarar veremez. dedi.

Daha Güvenli Bir Eitim Ortam çin Toplum Yararna Program Protokolü 10 Ekim 2017 günü çalma ve Sosyal Güvenlik Bakanlnn Reat Moral Toplant Salonunda çileri Bakan Süleyman Soylu, çalma ve Sosyal Güvenlik Bakan Jülide Sarerolu ve Milli Eitim Bakan smet Ylmazn katld törende imzalanmt.

Ana Sayfaya Git