Eğitimde Reformlar Geliyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2018-2019 eğitim-öğretim yılı dolayısıyla yayınladığı mesajında, "Yeni eğitim-öğretim yılında da günün ihtiyaçlarını, gelişen teknolojileri ve milletimizin beklentilerini göz önünde bulundurarak, bu alandaki reformlarımızı aralıksız sürdüreceğiz" dedi.

Haberler 17.09.2018 - 09:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

CUMHURBAKANI Recep Tayyip Erdoan, yaynlad mesajnda ekonomisi güçlü, toplum yaps salam, dünyaya öncülük eden ülkelerin vasflarnn banda kaliteli, insan merkeze alan bir eitim-öretim sistemine sahip olmalar gerektiini belirtti. Zengin bir medeniyet birikimini temsil eden, genç ve dinamik nüfusa sahip, gelecee dair iddialar olan Türkiyenin hedeflerine ulamas da, nesillerini kaliteli bir eitim-öretim sistemiyle buluturmasna bal olduunu söyleyen Erdoan, mesajnda u ifadelere yer verdi:

Türkiyenin hayallerini hedeflere, hedeflerini gerçee dönütürme mücadelemizde en büyük güç kaynamz, nitelikli, özgüveni yüksek, milli ve manevi deerlerimizi özümsemi nesillerimizdir. Bu anlayla son 16 yldr eitim-öretimi önceliklerimizin en bana çkartarak, istikbalimizin teminat olan çocuklarmz için imkanlarmz seferber ettik. 288 bin yeni derslik ina ederek, 605 bin yeni öretmen atayarak, snflarmzdaki örenci ortalamasn 30un altna çekerek, ders kitaplarn ücretsiz datarak, eitim-öretimde ülkemize ça atlattk. Eitimde frsat eitliini ve adaleti salamak gayesiyle, maddi durumu yerinde olmayan örencilerimize, ilköretimden üniversiteye her seviyede çok önemli destekler verdik. Yeni eitim-öretim ylnda da, günün ihtiyaçlarn, gelien teknolojileri ve milletimizin beklentilerini göz önünde bulundurarak, bu alandaki reformlarmz aralksz sürdüreceiz. Bununla birlikte, eitim-öretimde kalitenin sadece teknolojik imknlar, modern binalar ve mevcudu az snflarla salanamayacann da farkndayz.

çOCUKLARIMIZI EN Y EKLDE HAZIRLAMAMIZ GEREKYOR

Kaliteli eitim-öretim, bütün bunlara eriimle birlikte, örencilerin zihni geliimlerini kolaylatrmaktan, onlara vizyon kazandrmaktan, manevi yönlerini güçlendirmekten geçiyor diyen Erdoan, mesajnda unlar kaydetti:

çocuklarmz, günümüzün bilgi youn ve rekabetçi dünyasna en iyi ekilde hazrlamamz gerekiyor. Uzun soluklu bir çalmay gerektiren bu hedeflere ulamak için, devletin gayretleri yannda, milletimizin tamamnn el ele vermesi, ayn hedefe yönelmesi, güç birlii yapmas arttr. Bilhassa ailenin içinde aktif ekilde yer almad bir eitim-öretim sisteminin baar ans yoktur. Her biri cier paremiz olan evlatlarmzn eitim- öretimini emanet ettiimiz öretmenlerimize, okul idarecilerimize ve eitim camiamzn tüm mensuplarna bu konuda çok önemli sorumluluklar düüyor. Türkiyenin yeni bir yönetim sistemiyle birlikte, her alanda yeni bir döneme girdii günlerden geçiyoruz. Bu dönemde, sabr, emek, samimiyet ve fedakrlk isteyen uzun bir süreç olan eitim-öretim konusunda da, tarihi nitelikte deiimlere hazrlanyoruz. Hep birlikte daha çok çalarak, evlatlarmz en güzel ekilde yetitirmek için gereken reformlar milletimizle birlikte gerçekletireceimize inanyorum. Bu düüncelerle 2018-2019 eitim-öretim ylnda, öretmenlerimiz ve örencilerimiz bata olmak tüm eitim camiamza Rabbimden baarlar diliyorum.

Ana Sayfaya Git