Eğitimde üçlü keyif

Vanlı öğrenciler, eğitim programıyla hem eğleniyor, hem öğreniyor.

Haberler 10.01.2020 - 09:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Vann Edremit ilçesinde özel okul örencileri, Almanyada gelitirilen ve dünyann birçok ülkesinde uygulanan Life Kinetik (görsel alg, bilisel beceriler ve fiziksel egzersizler ile beyin eitimi) eitim programyla matematik dersi iliyor. çeitli materyaller kullanlarak verilen eitim programnda, örenciler hem öreniyor, hem de eleniyor.

Özel Hürriyet Kolejinde beden eitimi öretmeni dris Demir, gittii Almanyada eitimini ald Life Kinetik programn bulunduu okulda uygulama karar ald. Demir, okuldaki dier öretmenlere program anlatt. 850 örencinin eitim gördüü okulda birçok örencinin sevmedii ders olan matematikte bu program uygulanmaya baland. Matematik öretmenleri, ilkokul çandaki örencilere kartondan yaplan materyaller vastasyla matematik dersini anlatmaya balad.

Beden eitimi öretmeni dris Demir, Life Kinetik programnn Almanyada gelitirilip, dünyann birçok ülkesinde uygulanan bir eitim program olduunu belirterek, Program beyin nörolaglarn daha canl tutarak beyin jimnastiini salyor. Beyin karmakl çözmede çok haz aldndan dolay bununla birlikte beyni harekete geçirip, zor olan konularn daha elenceli ve daha zevkli hale getirip örencilerin tam örenmeyi salanmasn salyor. Biz de okulda görev yapan öretmenlerimize bu programn modüllerini öretiyoruz. Öretmenlerimiz de bu modülleri, kendi derslerinde çocuklara çeitli materyaller araclyla anlatyorlar dedi.

ÖRENCLER HEM ÖRENYOR, HEM ELENYORLAR

Ayn zamanda milli karate sporcusu olduunu anlatan Demir, u an Vanda sadece bizim okulda matematik derslerinde bu program uygulanyor. Böylelikle örenciler matematik konusunda kendilerini daha çabuk gelitiriyor. Artk klasik bir yöntemden örenciler çkm oldu. Daha elenceli, daha zevkli bir ders ilemeye baladlar. Bu program sayesinde örenciler hem eleniyor, hem de öreniyorlar diye konutu.

Snf öretmeni Adem Ertu ise, programn örencilerin matematik dersine ilgilerini artrdn dile getirerek, Matematik dersinde toplama ilemini kartondan materyallerle yapyoruz. Bütün toplar materyale atyoruz. Örenciler materyalin içine attklar toplar toplayarak ilemi daha çabuk öreniyor. Hem öreniyorlar, hem eleniyorlar dedi.

Ana Sayfaya Git