Eğitim'de Z Kütüphane

Vali Güzeloğlu: "Eğitimde başarıyı sadece akademik başarı olarak değil, çocuklarımızın okulda mutlu olmasını sağlayacak, hayatın her alanında yetenekleri doğrultusunda iddialı kılacak bir perspektifte değerlendiriyoruz"

Haberler 30.03.2018 - 09:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR merkez Kayapnar Belediyesinin yapmn tamamlad 52 okulun Z kütüphanesinin ( zenginletirilmi kütüphane) temsili açl yapld.

Merkez Kayapnar Belediyesi tarafndan yaklak 4 ay önce balatlan ve 52 okulda tamamlanan Z kütüphanelerin temsili açl töreni yapld. Z kütüphanesi tamamlanan ehit Jandarma Tehfik Pehlivan lkokulunda düzenlenen törene, Vali Hasan Basri Güzelolu, Kayapnar Belediyesi Bakan Vekili Kaymakam Dr. Ozan Balc, Cumhuriyet Basavcs Kamil Erkut Güre, l Jandarma Komutan Tugeneral Ali Demir, Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, kurum müdürleri, öretmenler ve örenciler katld.

52 Z KÜTÜPHANE KAZANDIRILDI

Tören, halk oyunlar gösterisiyle balad. Protokol daha sonra 8 anaokul, 20 ilkokul, 15 ortaokul ile 9 lisede hayata geçirilen zenginletirilmi kütüphanelerin temsili açl törenini gerçekletirdi. Açl yaplan ve daha önce atl durumda olan okulun bodrum katnda yaplan Z kütüphane, müzik atölyesi ve resim atölyesini gezen protokol, çocuklarla sohbet etti.

Proje kapsamnda bodrum katndaki kullanlmayan bo bir alana yaplan minyatür Diyarbakr köyü büyük ilgi gördü. Diyarbakrn yöresel köy mimarisinin kullanld minyatür köy yaplarndaki kerpiç evler ve yaplarn gerçekleriyle bire bir yapld görüldü. Müzik atölyesinde örenim gören çocuklar ziyaret eden Vali Güzelolu ile beraberindeki protokol, çocuklarn sunduu Türkçe ve Kürtçe seslendirdii mini konseri izledi.

ETM KALTESN ARTIRMAK

Spor, kültür ve sanatn, çocuklarn eitiminin, hayatn vazgeçilmez bir parças olarak gördüklerini belirten Vali Hasan Basri Güzelolu, Z kütüphane olarak 52 kütüphanenin okullarda hayata geçirdiklerini söyledi. Kütüphane haftasyla örtüen bir buluma olduunu kaydeden Vali Güzelolu, çinde bulunduumuz okulda, görsel alanda, kültürel ve sanatsal boyutta bu okulda yaptmz gibi temel altyaplar iyiletiren müzikten heykele, resimden görsel alana, bir dizi çok özel deiimi ve dönüümü gerçekletiriyoruz. Yaklak 25 okulumuzda bu yl sona ermeden tamamlayacaz. Tüm bu dönüümlerin temel bir hedefi var. çocuklarmz, gençlerimizi okullarda mutlu etmek ve gelecee hazrlamak, özgüvenleri olan, becerileri ve yetenekleriyle, kendilerini mutlu edecek alanlarda katk koyar ve gelecee hazrlar. üphesiz baar bir bitin olarak baktnzda bunlarsz olmaz dedi.

Kayapnar Belediye Bakan Vekili Kaymakam Ozan Balc ise Türkiyenin en çok Z kütüphanesine sahip ilçesi olduklarn belirterek, kütüphaneler için 3 milyon 500 bin lira harcadklarn bildirdi.

Ana Sayfaya Git