Eğitime renk katan öğretmen

Kozluk ilçesi Hürriyet Ortaokulunda görev yapan öğretmen Murat Işık, yağmur güneş demeden okul bahçesinde yaptığı düzenlemelerle adeta eğitime renk kattı.

Haberler 27.11.2017 - 08:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kozluk Hürriyet Ortaokulunda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öretmeni olarak görev yapan Murat Ik, okulun bahçe duvarlarn örencileriyle rengarenk boyad. Örencileriyle okul bahçesini gökkua gibi rengarenk boyayan Ik, okul bahçelerinin Türkiyede örnek bahçe olup ilkler arasna girmesi için büyük gayretler sarf ediyor. Ik, deerler bahçesi ve deerler soka olarak iki proje ile örencilerinin daha iyi örenmelerini salamak adna çaltn dile getirdi. Geçen yl Hürriyet Ortaokuluna atanan Murat Ik, okul bahçesi için yaptklar projenin amacn ve nasl gelitiini HA muhabirine anlatt. Ik, Örencilerime nasl faydal olabilirim ve ne tür kazanmlar salayabilirim diye düündüm. Örencilerimizin ya da toplumumuzun tamamnda önemli bir yer tutan deerlerimizi alamann faydal olacana kanaat getirdim. lk çalmamz özellikle deerler soka ve deerler bahçesinde yapmay düündük. Deerlerimizi örencilerimize kazandrrken anlatarak deil, tamamen yaparak ve yaayarak örenmelerini salyoruz. Bu da örencilerin deerlerle bütünleip bu deerleri hayatlarna yani yaamlarnn her tarafna uygulamalarna sebebiyet veriyor. Örenciler yaptklar tüm ileri özveri ve çok azimli bir ekilde yapmaya çalyorlar. Örenci ister istemez yapt ii sahipleniyor ve sorumluluk alarak tekrardan bir deer kazanm salyor dedi.

Her ey masa banda örenilmez

Örencilerin sadece masa banda örenemeyeceklerini ifade eden Ik, masa banda ve dört duvar aras olarak adlandrlan snfta her eyin örenilemeyeceini söyledi. Ik, Dört duvar dediimiz snf ortamnda her ey anlatlmayabilir. Her ey masa banda örenilemez. Anlatlsa dahi örenciler bunu çok iyi kavrayamaz. Biz de okul dnda, okul koridorunda, ilçemizin her tarafnda örencilerimize yönelik çalmalar ve faaliyetler yürüterek kazanmlarn bu ekilde salamaya çalyoruz. çocuklarmz küçük yata bu deerlere sahip olup topluma, çevresine faydal birer birey yetitirmek amacndayz. Bu vatan için, bu millet için, kendi insanlar için, faydal birer insan olarak yetitirmek istiyoruz. Bunlar yaptmzda da örencilerimizin gerçekten bu amaçladmz eyleri kazandn görebiliyoruz diye konutu.

Örenci bunlara aç

çalmalarda örencilerin büyük bir hevesle uratklarn söyleyen Ik, çalmalar yaptmzda çok özverili olduklarn görebiliyoruz. Büyük bir heves içinde o ruloyu alp boyayabiliyorlar. Ya da gelip topra kazabiliyorlar. Örencilerimde bunu görünce çok seviniyorum. Örenci demek ki bunlara aç. Daha önce yapmadklar için ya da daha önce bu tür etkinliklerde bulunmadklar için ilk gördüklerinde çok özverili bir ekilde yapmaya çalyorlar ifadelerini kulland.

çocuklarmz için güzel bir kullanm alan olacak

Bu projede neler yaptn anlatan Ik, açklamalarn öyle sürdürdü:

Deerler bahçemizde önce renksiz olan duvarlarmz rengarenk boyadk. Tamamen çocuklarla yaptk. çim topra getirdik. Kendi ellerimizle traktörden boalttk. Baz esnafmzdan tekerlek alp boyayp içine kum döeyip belediyeden aldmz çiçekleri ve aaçlar bahçemize diktik. Aaçlarmz da büyüdükten sonra buras çocuklarmz için çok güzel bir kullanm alan olacaktr. Dersi belki snfta deil bu güzel bahçemizde ilemeye devam edeceiz.

Ana Sayfaya Git