Eğitimi tümden değiştirecek!

Yapay zekanın yeni sistemin merkezine oturacağını söyleyen Dr. Levent Uysal, eğitimin geleceğine dair değerlendirmelerde bulundu.

Haberler 27.03.2021 - 10:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yapay zeka ve ona eklemlenen algoritmalar, robotikler ve sensör teknolojileri gibi kavramlarn büyük bir ekosistem dönüümü yaratacan ve yapay zekann yeni sistemin merkezine oturacan söyleyen Nianta Eitim ve Kültür Vakf (NEV) Kurucusu Dr. Levent Uysal, Büyük veri analizleri ve yapay zeka kullanm ile birlikte eitimin doasndaki pek çok zorluk ortadan kalkyor. Örnein her örenci kiiselletirilmi bir eitim deneyimine kavuabilecek. Üstelik kiiselletirilmi bir eitim alan örencinin, örenme süreci kolaylaacak, motivasyonu yükselecek, dolaysyla baar oranlar artacaktr. Dünyann çeitli üniversitelerinde örencilerin sorularna cevap vermesi için sohbet botlar kullandklarn görüyoruz. Bu uygulama hem kurumlarn iini kolaylatryor hem de örenci memnuniyeti artryor. Aratrmalar, sorularn %91den fazlasnn doru cevaplandn ve bot kullanmna dair örenci talebinin de arttn söylüyor. Bu sonuçlar da gösteriyor ki, dönüüm balamal. Üniversiteler, eitimin kiiletirildii, zaman mekan kavramnn krld, her eyi en batan kurgulayacak birtakm pratiklerle çalmak zorunda diye konutu.

YAPAY ZEKA ETMDEK TEKRARA DAYANAN RUTN GÖREVLER AZALTACAK

Örencilerin omuzlarndaki tekrarlayan, rutine dönüen görevleri yapay zekann devralacan kaydeden Uysal, Hem eitmenler hem de örenciler, yaratc, bilisel ve duygusal zeka becerilerine daha fazla eilebilecekler. Büyük veri analizleriyle, üniversiteler örencilerine kariyer yolculuklarnda ihtiyaçlar olacak bilgi, beceri ve yetenekler konusunda daha doru yönlendirmeler yapabilirler. Bu alann tüm dünyada bir dönüüme ihtiyac var, neden tetikleyici yapay zeka olmasn? dedi.

Uysal sözlerini öyle sürdürdü:

Kitabm 5.0 Önde Balamakta da vurguladm gibi, yapay zeka sayesinde örencilerin kendi araçlarn seçmesi için özgürlükleri olacak. Örenciler, kendi kiisellemi örenme süreçleri için gerekli olan araç-gereçleri kefedecek ve kullanabilecek. Bu süreç boyunca, örenmeyi örenecek ve örenmenin keyfine varabilecekler. lgilerini çekmeyen, tekdüze bir örenme sistemi yerine, kendi örenme modellerini yaratabilecekler. Bu uluslararas alanda, blended learning, BYOD (Bring Your Own Device) ve flipped classrooms gibi projelerle birlikte kullanlan bir yöntem. Yapay zeka bunlar mümkün klacak.

Ana Sayfaya Git