"Eğitimin geleceğine teknoloji yön verecek"

Türk Telekom CEO Doany "Geleceğin öğrenme ve öğretme yöntemlerine eğitim teknolojileri yön verecek. FATİH Projesi kapsamında sunduğumuz online eğitim destek hizmeti Vitamin'e çok büyük önem veriyoruz"

Haberler 05.11.2016 - 08:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türk Telekom Üst Yöneticisi (CEO) Paul Doany, gelecein örenme ve öretme yöntemlerine eitim teknolojilerinin yön vereceini söyledi.

Türk Telekomdan yaplan açklamaya göre, Doany, Milli Eitim Bakanl tarafndan düzenlenen Eitimde FATH Projesi Eitim Teknolojileri Zirvesinde yapt deerlendirmede, eitimde dijitallemenin frsat eitlii salama noktasndaki önemine dikkati çekti.

10 sene önce Milli Eitim Bakanl ile çalmaya baladklarnda Türkiyede sadece 2,5 milyon bilgisayar olduunu aktaran Doany, bir yandan Türk Telekom okullarnn inasna baladklarn, dier yandan dijital eitim içerii üzerinde çaltklarn ve Sebiti satn aldklarn, o günden bugüne Türkiyenin dijitalleme yolunda çok yol kat ettiini dile getirdi.

Türk Telekomun online eitim içerii Vitaminin u anda tüm müfredat kapsayan, gurur duyduklar bir ürün olduunu belirten Doany, irket olarak snav için deil, hayat boyu baar için örenmeye destek olduklarn ifade etti.

Eitimin geleceine teknoloji yön verecek

Doany, Okullarmza ve örencilerimize sadece en ileri teknoloji altyapsn salamakla kalmyor, ayn zamanda en büyük ihtiyaçlarndan biri olan online eitim içerii de sunuyoruz. Bu alanda gelitirdiimiz Vitamin, Türkiyenin en büyük online eitim destek hizmeti olarak öretmen ve örencilerin en büyük yardmcs haline geldi. Vitamin hizmetimizle ülkemizin dört bir yanndaki örencilere ücretsiz online eitim içerii salayarak, eitimde frsat eitliinin salanmasna destek oluyoruz. diye konutu.

Bugün Vitaminin 4. snftan 12. snfa kadar tüm milli eitim müfredatn kapsadn anlatan Doany, Örenciler evlerinden ücretsiz bir ekilde Vitamine eriebiliyor. çok yakn bir zamanda Vitamin içeriine okul öncesi eitimi de ekleyeceiz. Böylelikle örenciler okul öncesinden üniversiteye kadar olan eitim müfredatnn tamamna Vitaminden ulaabilecek. dedi.

40 BN OKULDA 600 BN SINIFA GÜVENL VE HIZLI NTERNET ALTYAPISI

Gelecein örenme ve öretme yöntemlerine eitim teknolojileri yön vereceini, bu dorultuda FATH Projesi kapsamnda gelitirilen Vitamin servisine, dijital uçurumu kapatmak ve böylece frsat eitlii salamak amacyla çok büyük önem verdiklerini ifade eden Doany, unlar kaydetti:

Türk Telekom olarak 176 yllk köklerimiz ve deneyimimizle ülkemizdeki dijital uçurumu azaltmak ve bu sayede eitimde frsat eitlii salamak için çalmalarmz tüm hzyla sürdürüyoruz. Güçlü ve salam altyapmzla eitimin dijitallemesi, böylece teknolojinin gücüyle eitimde frsat eitliinin salanmas ve yaylmas konusunda bakanlmzla her zaman i birlii içerisindeyiz. Bu kapsamda güvenli ve hzl interneti ehir merkezlerindeki okullardan en ücra köy okullarna kadar götürerek yeni nesil eitim-öretim imkanlarndan tüm öretmen ve örencilerin yararlanmalar için çalyoruz. Milli Eitim Bakanlnn öncülüünde yürütülen ve tüm dünyada örnek gösterilen FATH Projesinde en bandan itibaren yer almaktan büyük memnuniyet duyuyoruz.

Paul Doany, Türk Telekom olarak dijital uçurumu kapatarak Türkiyenin her köesindeki çocuklara ve gençlere eitimde frsat eitlii yaratabilmek için teknolojinin tüm imkanlarn seferber ettiklerini belirterek, bu kapsamda Milli Eitim Bakanlna bal 40 bin okulda 600 bin snfa güvenli geni bant hizmeti ve 4 bin okulda da fiber altyaplaryla yüksek hzl ve güvenli VPN hizmeti verdiklerini ifade etti.

Ana Sayfaya Git