Eğitimin kalbi İstanbul'da atıyor

Bu yıl 63 ülkeden 350’den fazla üniversite ve kurumun katılımıyla dördüncüsü düzenlenen EURIE Avrasya Yükseköğretim Zirvesi kapılarını açtı.

Haberler 28.02.2019 - 10:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Lütfi Krdar Kongre ve Sergi Saraynda bugün balayan ve 1 Marta kadar devam edecek zirvenin açlna Gençlik ve Spor Bakan Dr. Mehmet Muharrem Kasapolu, Hazine ve Maliye Bakan Yardmcs Nurettin Nebati, Hizmet hracatçlar Birlii ve Türk Hava Yollar (THY) Yönetim Kurulu Bakan lker Ayc, DEK Bakan Nail Olpak, TÜBTAK Bakan Hasan Mandal, Eski Avrupa Birlii Bakan Egemen Ba, Avrasya Üniversiteler Birlii (EURAS) Genel Bakan Dr. Mustafa Aydnn yan sra dünyann en saygn üniversitelerinden rektörler, dekanlar, akademisyenler, uzmanlar ve birçok örenci katlm salad.

SUNUCU TÜRKYENN LK NSANSI ROBOTU!

Gençlik ve Spor Bakan Dr. Mehmet Muharrem Kasapolu, Hazine ve Maliye Bakan Yardmcs Dr. Nureddin Nebati ve TÜBTAK Bakan Prof. Dr. Hasan Mandal bata olmak üzere birçok ülkeden hükümet temsilcilerinin de katld zirvenin sunuculuunu ise Akn Roboticsin gelitirdii Türkiyenin ilk insans robotu MN ADA ngilizce olarak yapt. Zirve bu açdan da bir ilke imza atm oldu.

TÜBTAK VE ASELSAN DA ZRVEDE YERN ALDI

Öte yandan giriimcilik ruhuna sahip katlmclara yönelik ImagineTomorrow adl bir etkinlik de düzenlenecek. TÜBTAK, TÜBTAK MARTEK ve ASELSAN gibi kurulularla birlikte üniversiteler, teknokentler ve kuluçka merkezlerinin de katlaca etkinlie giriimciler, yapay zekdan otomasyona, tbbi görüntüleme sistemlerinden savunma sanayi çözümlerineyönelik 50 inovatif giriimle katlacak.

GENçLK VE SPOR BAKANINDAN MUSTAFA AYDINA TEEKKÜR

Zirvenin açlnda konuan Gençlik ve Spor Bakan Dr. Mehmet Muharrem Kasapolu üniversitelerin gelecek için bir lokomotif görevi gördüünü ifade ederek, Toplumu yeniliklere bir öncü olarak hazrlyorlar. 2010 ylnda kurulan Avrasya Üniversiteler Birlii önümüzdeki dönem belki de yine gelime açsndan potansiyeli en yüksek stanbulumuzda bu camiay arlyor olacak. Bu anlamda birlikteliimizi ülkemizin gelecei adna çok anlaml buluyorum. Bugünkü toplantnn gerçeklemesine öncülük eden Sayn Mustafa Aydna, buraya katlmlaryla anlam katan siz deerli misafirlere teekkür ediyorum dedi.

BRLKLER YÜKSEKÖRETMN VME KAZANMASINDA ÖNEML

Avrasya Üniversiteler Birlii (EURAS) Genel Bakan Dr. Mustafa Aydn ise, Bu corafyadaki hem tarihi zenginlikleri, hem de yükseköretimdeki kefedilmemi yenilikleri hep birlikte ele alacaz, deerlendireceiz. Onlardan kendi kurumlarmza nasl uyarlamalar, nasl çkarmlar yapacaz eklinde deerlendirmeler yaparak, bu çalmalarmz 3 gün boyunca sürdüreceiz. Bugün burada eitime yön veren kurumlara yapacaklar i birliklerinde baarlar diliyorum. Bu i birlikleri ve organizasyonlar yükseköretimin ivme kazanmas için son derece önemli diye konutu.

ÜNVERSTELER BR IIK YAYIYORLAR

Gelecei ekillendiren üniversiteler, i birlii yaparak, bilgiyi kskanmadan daha müreffeh bir toplumu ekillendirmek için olabildiince i birliini gerçekletirmek ve hayata geçirmek için çabalamaldr diyerek sözlerine devam eden Dr. Mustafa Aydn sözlerine öyle devam etti:

Üniversiteler k yayyorlar. Arkadan gelen siyasiler, ekonomistler ve dier sektörlerdeki insanlar üniversitelerin vermi olduu bu n altnda yürümek zorundalar. Üniversitelerin verdii k yolu ne kadar aydnlatrsa o kta rahat yürünür. O zaman üniversitelerin kendi n güçlendirmeleri için daha güçlü i birliini yapmak, daha güzel örnekleri alp birbirlerine uyarlamak ve birlikte yola devam etmek zorundalar. Bu etkinlie katlp yükseköretime katkda bulunduunuz için, gelecek nesillere farkl alanlardaki düüncelerinizi paylaacanz için hepinize yürekten ükranlarmz sunuyorum.

Ana Sayfaya Git