Eğitimin kriteri!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ilkokul, ortaokul ve imam hatip ortaokullarındaki yüz yüze ve uzaktan eğitimlerde bir ders saatinin 30 dakika ve teneffüslerin 10 dakika olmasına karar verdi.

Haberler 04.03.2021 - 09:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakan Ziya Selçuk imzasyla illere gönderilen yazda, ilkokul ve ortaokul kurumlarnda yüz yüze eitimle ilgili detaylara yer verildi.

Buna göre, 15 ubat 2021 itibaryla yüz yüze ve uzaktan eitim faaliyetleri balad. Türkiye genelinde salgna yönelik vaka younluunun iller baznda farkllk seyretmesi nedeniyle 1 Marttaki Cumhurbakanl Kabinesi Toplantsnda yüz yüze eitime balayacak okul ve snf seviyelerine ilikin kararlar alnarak kamuoyuyla paylald.

Bu kapsamda, Salk Bakanl tarafndan salgndaki durumuna göre düük, orta, yüksek ve çok yüksek riskli olarak belirlenen illere ilikin yüz yüze ve uzaktan eitim uygulamalar belirlendi.

Buna göre, bütün risk gruplarndaki illerde bulunan ilkokullarda haftada 2 gün yüz yüze, 3 gün uzaktan eitim yaplacak. Bütün risk gruplarndaki illerde bulunan ilkokullardaki 1. snflarda Türkçe, matematik ve hayat bilgisi, 2. snflarda Türkçe, matematik ve hayat bilgisi ve yabanc dil, 3. snflarda Türkçe, matematik, hayat bilgisi, yabanc dil ve fen bilimleri, 4. snflarda Türkçe, matematik, fen bilimleri, sosyal bilgiler, yabanc dil ile din kültürü ve ahlak bilgisi yüz yüze yaplacak.

Düük ve orta riskli illerde bulunan ortaokullarn 5, 6 ve 7. snflarnda haftada 2 gün yüz yüze, 3 gün uzaktan eitim gerçekletirilecek. Bu snflarda Türkçe, matematik, fen bilimleri, sosyal bilgiler, yabanc dil, din kültürü ve ahlak bilgisi dersleri yüz yüze eitimle olacak. Yüksek ve çok yüksek riskli illerde ise bu snflarda sadece uzaktan eitim yaplacak.

Düük ve orta riskli illerde bulunan imam hatip ortaokullarnn 5, 6 ve 7. snflarnda haftada 2 gün yüz yüze ve 3 gün uzaktan eitim yaplacak. Bu snflarda Türkçe, matematik, fen bilimleri, sosyal bilgiler, yabanc dil, din kültürü ve ahlak bilgisi, Kuran- Kerim ve Arapça dersleri yüz yüze yaplacak. Yüksek ve çok yüksek riskli illerde ise bu snflarda sadece uzaktan eitim gerçekletirilecek.

8. SINIFLARDAK UYGULAMANIN DETAYLARI

Bütün risk gruplarndaki illerde bulunan ortaokullarn 8. snflarnda snf mevcudunun kalabalk olmas ve snfn bölünmesini gerektiren durumlarda haftada 12 ders saati, dier durumlarda ise haftada 22 ders saati yüz yüze eitim yaplacak. Bu snflarda haftada 12 ders saati yüz yüze eitim yaplmas durumunda Türkçe, matematik, fen bilimleri, T.C. nklap Tarihi ve Atatürkçülük, yabanc dil, din kültürü ve ahlak bilgisi dersleri, 22 ders saati yüz yüze eitim durumunda Türkçe, matematik, fen bilimleri, T.C. nklap Tarihi ile din kültürü ve ahlak bilgisi dersleri yaplacak.

Bütün risk gruplarndaki illerde bulunan imam hatip ortaokullarnn 8. snflarnda snf mevcudunun kalabalk olmas ve snfn bölünmesini gerektiren durumlarda haftada 14 ders saati, dier durumlarda ise haftada 24 ders saati yüz yüze eitim gerçekletirilecek. Bu snflarda haftada 14 ders saati yüz yüze eitim yaplmas durumunda Türkçe, matematik, matematik, fen bilimleri, T.C. nklap Tarihi ve Atatürkçülük, yabanc dil, din kültürü ve ahlak bilgisi ve Kuran- Kerim, 24 ders saati yüz yüze eitim yaplmas durumunda ayn dersler yüz yüze olacak.

Yüz yüze eitim faaliyetlerine katlmayacak örenciler, snfnn konu ve kazanmlarnn ilenen bölümünün tamamndan sorumlu olacak ve okullarnda yüz yüze gerçekletirilecek ölçme deerlendirme snavlarna katlacak.

lkokul, ortaokul ve imam hatip ortaokullarndaki yüz yüze ve uzaktan eitimlerde bir ders saati 30 dakika ve teneffüsler 10 dakika olacak. Okul öncesi eitim kurumlarndaki yüz yüze eitimler aralksz ve bir etkinlik saati 30 dakika olarak planlanacak.

ÖZEL ETM OKULLARINDAK UYGULAMALAR

Bütün risk gruplarndaki illerde okullar bünyesindeki ana snf ve uygulama snflarndaki yüz yüze eitim snfn bal bulunduu okulda yüz yüze eitimin devam ettii günlerde yaplacak. Bütün risk gruplarndaki illerde bulunan özel eitim okullar, özel eitim snflar ve özel eitim ana snflarnda öle aras verilmeyecek olup bir ders saati 30 dakika, teneffüsler ise 10 dakika olacak ekilde haftada 5 gün ve günde 6 ders/etkinlik saati yüz yüze eitim yaplacak. Yüz yüze eitim dnda kalan ders saatleri ise uzaktan eitim yoluyla tamamlanacak.

Bilim ve Sanat Merkezleri (BLSEM) de programlar dahilinde yüz yüze eitim yapacak. BLSEM idareleri, velisi tarafndan yüz yüze eitime katlmak istemediini dilekçe ile bildiren örencilere uzaktan eitim yoluyla destek eitiminin sürdürülebilmesi için gerekli tedbirleri alacak.

Kaynatrma/bütünletirme yoluyla örenim gören örencilerin snf seviyelerine ve risk durumuna göre destek eitim odas eitim faaliyetleri, yüz yüze ve uzaktan eitim yoluyla devam edecek. Snf mevcutlarnn kalabalk olduu ve seyreltme ihtiyac duyulan tüm snflar ikiye bölünerek yüz yüze eitim yaplabilecek.

Bölünme sonucu oluan gruplarn hangi gün okula gelecei okul müdürlüklerince planlanacak. Tüm snf düzeylerinde yüz yüze eitimin yapld gün ve saatlerin dnda kalan dier ders ve etkinlikler uzaktan eitim yoluyla ilenecek. Uzaktan eitim yoluyla ilenecek derslerde canl ders uygulamalarnn yan sra EBA TV ve EBA Portalda yer alan içeriklerden yararlanlacak.

Yüz yüze eitimle yürütülecek eitim ve öretim faaliyetlerine katlm istee bal olacak ve devam zorunluluu aranmayacak. Ancak yüz yüze eitim faaliyetlerine katlmayacak örenciler için velileri, örenciyi yüz yüze eitim için eitim kurumuna göndermek istemediklerine dair taleplerini, bir dilekçeyle eitim kurumu müdürlüüne iletecek.

Ana Sayfaya Git