Eğitimle yaşama tutunuyorlar

Büyükşehir Belediyesi, otizmli çocukları sporla buluşturarak kişisel gelişimlerine katkı sunmayı amaçlıyor. Ailelerle koordineli bir şeklinde yürütülen spor eğitimiyle otizmli çocuklar, yaşama tutunuyor.

Haberler 30.06.2017 - 09:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Büyükehir Belediyesi, geliimleri için özel eitim gerektiren otizmli çocuklara yönelik Sümerpark Otizm Eitim Salonunda spor kursu açt. Haziran aynn banda ve 4 otizmli çocuun katlmyla balayan spor kursu, yl boyunca devam edecek. Grup eklinde yaplan ve 3 otizm alannda uzman eitmenin görev yapt spor kursunda, her otizmli çocuk günlük eitimden 3 saat faydalanyor. Hafta içi her gün devam eden eitimlerde otizmli çocuklar, yl içinde Engelliler ube Müdürlüüne müracaat ederek bavuru yapabilecek.

ALELERLE ORTAK çALIMA

Otizmli çocuklarn kendi içlerinde farkllk göstermeleri sebebiyle sporla rehabilitasyon için bavuruda bulunan aileler, uzman eitmenlerle ortak çalma yürütüyor. Eitime geçilmeden önce aile ile yaplan görümelerde otizmli çocuun özellikleri ortaya çkarlarak ona göre eitim program hazrlanyor. Ayn ekilde spor eitiminin devam ettii süreçte eitmenler,otizmli çocuun daha iyi geliim göstermesi için ailelere çeitli önerilerde bulunuyor.

HAREKET KABLYETLERN ARTIRIYORLAR

Spor kursuna düzenli ekilde devam eden otizmli çocuklar, rehabilitasyon çalmalar sayesinde zamanla hareket kabiliyetlerini artryor, duyusal eksikliklerini tolere ederek günlük rutin yaam içinde kendi ihtiyaçlarn giderebilecek seviyeye geliyor.

Ayrca kursa devam eden otizmli çocuklar,Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonunun (TOSSFED) düzenledii spor faaliyetlerine katlm salayabiliyorlar.

Ana Sayfaya Git