Eğlenceli ingilizce

Batman Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi tarafından 7-13 yaş arası öğrencilere yönelik drama tekniği ile eğitim verilen İngilizce kursu açıldı.

Haberler 03.03.2022 - 10:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

BATMAN - Batman Üniversitesinin açt ngilizce kursuna katlan Batmanl çocuklar ngilizceyi elenerek öreniyor.

Batman Üniversitesi Sürekli Eitim Merkezi tarafndan 7-13 ya aras örencilere yönelik ngilizce kursu düzenlendi.

Üniversite ile erken tanan 8i kz 19 örenci merkez kampüste haftada 3 saat drama teknii ile ngilizce eitim görüyor.

Nefes ve fiziksel egzersizlerle balayan, defter, kalem kullanlmayan eitim 24 hafta sürecek.

Eitimlerde örencilere dil eitiminin yan sra öz güven alanarak, iyi bir diksiyon ile kendini ifade edebilme yetenei de kazandrlmas hedefleniyor.

- Oyun oynayarak örenmelerinin önünü açmaya çalyoruz

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. dris Demir, AA muhabirine, Sürekli Eitim Merkezi bünyesinde 7-13 ya aras örencilere ngilizce eitimi verildiini söyledi.

çocuklar oyun ile büyür, rol yaparak örenirler. Etraflarnda gördüklerini bu ekilde organize ederler. Sadece kitap üzerinden deil, oyun oynayarak ve birbirleriyle etkileimde bulunarak örenmelerinin önünü açmaya çalyoruz. diyen Demir, eitimlerde sadece yabanc dil örenilmesini amaçlamadklarn, drama teknii kullanlarak çocuklarn öz güvenini gelitirmeyi, kendilerini ifade edebilme kabiliyeti kazanmalarn, güzel bir diksiyon elde etmelerini de amaçladklarn aktard.

- Elendikleri için sklmadan örenmi oluyorlar

Kursta ngilizce eitimi veren Batman Üniversitesi Bat Dilleri ve Edebiyatlar Bölümü Bakan, Yabanc Diller Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Süleyman Baaran, temel amaçlarnn çocuklara hissettirmeden onlara ngilizceyi öretmek olduunu belirtti.

Okullarda klasik yöntemle öretiliyor. çocuklar ders aldnn, derste olduunun bilincinde. Ama biz oyun oynayarak, drama etkinlikleri yaparak çocuklara hissettirmeden dolayl bir ekilde ngilizce öretiyoruz. ifadelerini kullanan Baaran, oyun ve etkinlikleri tamamen ngilizce konuarak yaptklarn vurgulad.

Baaran, çocuklarn drama yöntemi ile hem elendiini hem de sürekli hareket halinde olduklar için fiziksel olarak da geliip, sosyalletiine iaret ederek, Elendikleri için sklmadan örenmi oluyorlar. Hedef sadece konuma deil, dinleme, duyduunu anlama ve konuma becerilerini gelitirmek ve bunlar da oyun üzerinden yapma. Gramer, kelime öretmiyoruz. Yani tamamen klasik yöntemlerin dnda. dedi.

-Elenirken ngilizce öreniyoruz

Kursa katlan çocuklardan Hazal Sözer, derslerde çok elendiini anlatarak, Elenirken ngilizce öreniyoruz. ifadesini kulland.

Kahraman Yüzba da Batman Üniversitesinin düzenledii ngilizce kursuna katldn, burada ngilizce örendiini belirterek, derslere gelirken defter, kitap getirmediini dile getirdi.

Mustafa Demir ise oyun oynayarak ngilizce örendiini belirtti.

brahim Baran Yldz ise her derste farkl etkinlikler yaptklarn, oyun oynayarak ngilizce eitim aldklarn aktard. (AA)

Ana Sayfaya Git