Ehliyet sınavında kağıt ve kalem dönemi sona erdi

MEB tarafından e-sınav salonları tüm illerde faaliyete geçirildi, sınavlarda kağıt ve kalem kullanımı son buldu.

Haberler 06.08.2018 - 08:34 Son Güncelleme : 06.08.2018 - 08:40

Milli Eitim Bakanl tarafndan tüm illerde e-snav salonlarnn faaliyete geçirilmesiyle ehliyet snavlarnda kat ve kalem kullanm sona erdi. Adaylar, snav sorularn e-snav merkezlerindeki bilgisayarlardan yantlayacak ve sonuçlarn hemen örenebilecek. Adaylar, bundan sonra 81 ildeki e-snav merkezlerinde snava girecek. Bu kapsamda ylda yaklak 2 milyon 500 bin adayn snava girmesi öngörülüyor.

Milli Eitim Bakanlnca ( MEB), tüm illerde e-snav salonlarnn faaliyete geçirilmesiyle motorlu tat sürücü kursu (ehliyet) snavlarnda kat ve kalem kullanm son buldu. Adaylar, bundan sonra snav sorularn e-snav merkezlerindeki bilgisayarlardan cevaplayacak.

AA muhabirinin, Milli Eitim Bakanl yetkililerinden ald bilgiye göre, MEB Ölçme, Deerlendirme ve Snav Hizmetleri Genel Müdürlüünce gerçekletirilen motorlu tat sürücü kursu e-snavlar bundan sonra 81 ilde yaplacak.

Daha önce, 28 ilde bulunan e-snav merkezlerinin tüm illerde faaliyete geçirilmesiyle, motorlu tat sürücü kursu snavlarnn kat ve kalemle yaplmas sonlandrld. Kat ve kalem kullanlarak dün yaplan son snava 108 bin kii katld.

Adaylar, bundan sonra 81 ildeki e-snav merkezlerinde snava girecek. Bu kapsamda ylda yaklak 2 milyon 500 bin adayn snava girmesi öngörülüyor.

MALYETLER DÜECEK

Adaylar, e-snav uygulamas sayesinde snava randevu sistemiyle en yakn tarihte girebilecek ve sonuçlarn snavn hemen ardndan örenebilecek.

Kullanc dostu bilgisayar arayüzü ile adaylar, cevap kadnda yanl iaretleme, iaretlemeyi unutma gibi hatalardan da kurtulacak, bilgisayar kullanmay bilmeyenler bile sorular rahatlkla cevaplayabilecek.

E-snavlarda, iitme engelli vatandalar için görsel, video, animasyon ve iaret diliyle sorular yer alacak.

Motorlu tat sürücü kursu e-snavlarnn Türkiye genelinde yaplmasyla, soru ve cevap kad basks, içilik, tasnif, nakliye gibi maliyetler de düecek.

Ana Sayfaya Git