Ek sınav hakkı!

YÖK'ten azami sürelerini dolduran öğrencilere ek sınav hakkı

Haberler 02.10.2021 - 00:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yükseköretim Kurulunca (YÖK), üniversite örencileri için azami süreler kapsamnda alnmam veya devamszlk sebebiyle baarsz saylm derslere ek snav hakk tannd.

YÖKten yaplan açklamada, tannan haktan ayn sebeple iliii kesilmi örencilerin de yararlanabilecei belirtildi.

Yükseköretim Kanununun 44 üncü maddesinin (c) bendi gerei örencilerin örenim süreleri hatrlatlan açklamada, unlar kaydedildi:

AZAM SÜREY DOLDURANLAR

Azami sürelerini dolduranlardan özellikle lisans örencilerinden bir ksmnn iliii baarszlk sebebiyle kesilmi veya kesilmek üzeredir. Ancak bu durumdaki örenciler için azami süre sonu snav haklar konusunda üniversitelerimizde tereddütler yaanmakta, Yükseköretim Kuruluna çok sayda soru ve talep iletilmektedir. Baarsz saylan dersler, çeitli sebeplerle alnmam dersler veya devam koulunun salanmad dersler bakmndan ilgili maddenin tand ek snav haklar konusunda üniversitelerimizin farkl uygulamalar izledikleri anlalmtr.

EK SINAV HAKKI VERLD

Özellikle, hiç alnmayan derslerle devam koulunun salanmad derslerin baarsz ders olarak kabul edilip edilmeyecei hususunun tartmalara yol açt belirtilen açklamada, Kovid-19 pandemisi koullar da dikkate alnarak deerlendirildii ve azami süresini dolduran hazrlk, ara snf, son snf örencileri ile mezuniyet için öngörülen not ortalamalarn kazanlmas gereken AKTS/krediyi salayamayan örencilerin ek snav hakkndan yararlanabilmelerine karar verildi.

Açklamada, bu durumdaki örencilerden, 2017-2018 eitim öretim ylndan itibaren iliii kesilenlerin de bavurmalar halinde, söz konusu maddenin ayn imkanlarndan yararlanabilecei, ancak ek snav haklarnn kullanlmasnda uygulamal derslerin kazanmlarnn telafisinin esas olaca belirtildi.

Ana Sayfaya Git