Ek süre müjdesi!

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Mahmut Özer, görme bozukluğu oranı yüzde 25 ve üzerinde olan, soru kitapçığını kendisi okuyabilecek durumdaki az gören adaylara 2018'den itibaren yapılacak sınavlarda ek süre verilmesi kararı alındığını bildirdi.

Haberler 02.12.2017 - 09:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Özer, ÖSYM Yönetim Kurulunun ald kararla, az gören adaylarn snavlarda ek süre talebini deerlendirmek üzere Aile ve Sosyal Politikalar Bakanl temsilcisi, akademisyenler ve görme engelliler üzerine çalan sivil toplum kuruluu temsilcilerinden oluan Az Gören Adaylar çin Ek Süre Uygulamas Deerlendirme Komisyonu oluturulduunu anlatt.

EK SÜRE MÜJDES

Komisyonun az gören adaylara yönelik çalmalarn tamamladn bildiren Özer, unlar kaydetti:

ÖSYM Yönetim Kurulu, raporu deerlendirerek soru kitapçn kendisi okuyabilecek durumda olan (snavda okuyucu talep etmeyen) ve engelli salk kurulu raporlarnda görme sistemi, göz hastalklar, görme oran yüzde 25 ve üzerinde olan ve raporunu ÖSYMye ileten az gören adaylara 2018 ylndan itibaren ÖSYM tarafndan uygulanacak snavlarda ek süre verilmesi karar ald. Buna göre az gören adaylara soru saysnn 60tan az olduu snavlarda 20 dakika, soru says 60 ve üzeri olan snavlarda 30 dakika ek süre verilecek.

Ana Sayfaya Git