Ek yerleştirmede doğru tercihler

Bingöl Üniversitesi (BÜ) Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Ahmet Alkayış, ek tercih yapacak üniversite adaylarına önemli uyarılarda bulundu.

Haberler 19.09.2020 - 00:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ölçme, Seçme ve Yerletirme Merkezinin (ÖSYM) belirledii takvime göre Yükseköretim Kurumlar Snavnn (YKS) sonuçlarnn açklanmasyla tercih bildirim sürecine giren örenciler, 6-14 Austos tarihlerinde tercihlerini yapt.

Üniversite kaytlarndan kalan bo kontenjanlar için yaplacak ek yerletirme için bavurular dün itibaryla balad.

Tercih ilemlerini 23 Eylüle kadar tamamlayacak adaylar, YKS ek yerletirme bo kontenjan ekran araclyla tercihlerini yaparak ÖSYMnin yapaca ikinci yerletirme sürecini bekleyecek.

Alkay, ek tercih yapacak adaylarn dikkat etmeleri gereken hususlara ilikin açklama yapt.

EK YERLETRME BAARI SIRASINA GÖRE DEL, PUANA GÖRE YAPILIYOR

lk yerletirmede normalde baar srasna göre tercih yaplrken, ek yerletirme döneminde sadece puana göre yaplyor. Ve adaylar kendi puanlarndan yüksek herhangi bir program yazamyorlar. Kendi puanlarna ya e deer olacak ya da puann altnda olmas gerekir. diyen Alkay, bu süreçte 24 tercih hakknn bulunduunu ancak 24 tercihin tamamnn doldurulmas gibi bir zorunluluk olmadn hatrlatt.

ÖZEL KOUL VE AçIKLAMALARA DKKAT EDLMES UYARISI

Tercihlerin yapld dönemde, adaylardan özelikle ilgili programlarn özel koul ve açklamalarna dikkat etmelerini isteyen Alkay, Listemizi hazrladktan sonra kesinlikle özel koul ve açklamalara bakmadan ÖSYMye bildirmeyelim. 17-23 Eylülde ÖSYMye bildirmi olduumuz tercihlerimizde ekleme ve çkarma yapabiliriz. Yani bu süre içerisinde deiiklik yapabiliriz. dedi.

EK TERCH ÜCRET

Tercih sürecinde ek tercihin 20 liralk ücretinin yatrlmas gerekir. Bu ücret yatrlmad takdirde tercihleriniz kabul edilmeyecek. hatrlatmas yapan Alkay, bu yl ilk kez pandemi süreci nedeniyle lisans programlarn tercih edecek adaylar için 180 olan barajn 170e düürüldüünü anmsatt.

Pandemi sürecinde online/uzaktan eitimlerin söz konusu olduuna iaret eden Alkay, unlar kaydetti:

Bahar döneminde tekrar örencilerimizi üniversitemizde, kampüslerimizde arlayacaz. Bu nedenle üniversiteli olmak isteyen adaylarmz bu süreci çok iyi deerlendirerek üniversiteli olma yolundaki çalmalarna biraz daha arlk verecekler. Yani, Pandemi nedeniyle bu sene tekrar hazrlanacam, önümüzdeki sene yeniden üniversite snavna gireceim. diye düünmesinler. Puanmzn yettii bölümlere ve programlara tercihlerimizi yapp, üniversiteli olalm. Eer puanmz ilgili programlara yetecekse lütfen ek tercih dönemini çok iyi deerlendirelim. çünkü ek tercihte istediimiz üniversiteleri yazdmzda zaten yerleeceiz. Herhangi bir programa yerlemediiniz takdirde de asla ortaöretim baar puannz dümeyecek.

Ana Sayfaya Git