Ekmek israfına dikkat çektiler

Mardin’de Hacı Suphiye Bölünmez İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri ekmek israfına dikkat çekmek için bayat ekmeklerden hazırladıkları yemek ve tatlılarla farkındalık oluşturmak için kermes düzenlendi.

Haberler 20.03.2019 - 08:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hac Suphiye Bölünmez mam Hatip Ortaokulunda okuyan örenciler, çevre Bilinci ve Sfr Atk projesiyle bayatlayan ekmeklerin israfn engellemek için bayat ekmeklerden hazrladklar yemek ve tatllarla kermes düzenledi. Kermese Artuklu lçe Milli Eitim Müdürü ehmus Sümer, 22. dönem bamsz Mardin Milletvekili Süleyman Bölünmez, Okul Müdürü eyhmus Demir, veliler ve örenciler katld. Okul bahçesinde düzenlenen kermeste bayat ekmeklerden köfte, pide, tatl çeitleri sata sunuldu. 22. dönem bamsz Mardin Milletvekili Süleyman Bölünmez açlta yapt konumada eskiden ekmeklerin tasarruflu kullanldn ifade ederek etkinliin hayrl olmasn diledi.

EKMEK SRAFINA DKKAT çEKTLER

Proje hakknda bilgi veren Öretmen Meltem Erol, her gün yaklak 5 milyon ekmein çöpe gittiini belirterek, Projemizin ad Ekmek Aac ad altnda bayat ekmeklerle yaplan yiyeceklerden bir kermes düzenledik. Bunu çevre Bilinci ve Sfr Atk projesiyle beraber organize ederek çok güzel bir etkinlik düzenledik. 20 tane bayat ekmekle yaplan yiyecek belirledik ve bunlar sa olsun velilerimizin katklaryla ürünlere dönütürdük. Her standmzda bayat ekmekle yaplan, evde kalm olan ekmeklerimizi deerlendirerek farkl bir yemekle tekrardan tüketebilmeyi hedefledik, çok güzel sonuçlar aldk dedi.

Projeye katlan örencilerden Dilara Özdemir hem israf önleyip hem de farkndalk oluturmak için ailesiyle birlikte yemek ve tatl yaptklarn belirterek, Bir kaç tane yemek yaptk bunlar, bayat ekmek tatls, gözleme, kekimiz. nsanlar evde kolayca yapabilsin diye tarifini afilere bastk. Benim duyduum kadaryla çöpe atlan sadece ekmekler 80 ton, tabi daha fazlas da olabilir. Ama çok fazla ekmek israf olduu için bizlerde böyle bir farkndalk oluturmak istedik. Ve imdiye kadar bu bayat ekmek projeleri sayesinde 2,8 milyar bayat ekmek tasarruf edildi diye konutu.

Ana Sayfaya Git