El emeği göz nuru!

"Kadınların ve kızların eğitimi konusunda sivil inisiyatifin kullanılması, huzur ikliminin daha kalıcı hale gelmesini sağlayacak. Artık terörden ziyade kalkınma, gelişme, ilerlemeden bahsedeceğiz"

Haberler 25.12.2019 - 09:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

rnak Valisi Ali Hamza Pehlivan, Kadnlarn ve kzlarn eitimi konusunda sivil inisiyatifin kullanlmas, huzur ikliminin daha kalc hale gelmesini salayacak. Artk terörden ziyade kalknma, gelime, ilerlemeden bahsedeceiz. dedi.

Vali Pehlivan, Gelecee Ik Saçan Derneince bir otelde düzenlenen Kz çocuklarmzn Gelecei çin Bir Tula da Siz Koyun Projesi kapsamnda, dernek üyelerince hazrlanan ürünlerden oluan El emei göz nuru sergisinin açlna katld.

Geliri kz çocuklarnn eitimine balanacak serginin açlnda konuan Pehlivan, nüfusun yarsnn kadnlardan olutuuna iaret ederek, bu nedenle kadnlara her alanda yer vermenin bir sosyal sorumluluk olduunu söyledi.

Kz çocuklarn okumas ve sosyal yaama dahil olmas anlamnda, son yllarda büyük mesafeler kaydedildiini ifade eden Pehlivan, unlar söyledi:

Terör örgütü her alanda olduu gibi maalesef eitime de darbe vurdu. Kadnlarn ve kzlarn eitimi konusunda sivil inisiyatifin kullanlmas, huzur ikliminin daha kalc hale gelmesini salayacak. Analarmz bu ie sahip çktkça, kz kardelerimiz kadnlarmz bu huzura sahip çktkça, inallah bundan sonra artk geri dönülemez bir yolda ilerlenecektir. Artk terörden ziyade kalknma, gelime, ilerlemeden bahsedeceiz.

nsanmz eiteceiz, var olan yeteneklerini gelitireceiz, onlarn üretime yönelmesini salayacaz. diyen Pehlivan, kentte okullama orannn geçmi yllara oranla daha iyi noktalara geldiini, ana snfna katlmda salanan yüzde 85lik orann, Türkiye ortalamasnn da üzerinde olduunu aktard.

rnak Belediye Bakan Mehmet Yarka da kzlarn ve kadnlarn, verilecek destekle yarnn doktorlar ve mühendisleri olacan belirtti.

Yarka, Okuyan kz çocuklarmzn eitim artlarn, yaam standartlarn kolaylatrmal, okula devam etmelerini salamalyz. Okumayanlarn da eitime devam etmeleri için gayret göstermeliyiz. diye konutu.

- Kz çocuklar karanlklar aydnlatacak

Gelecee Ik Saçan Kadn Dernei Bakan Hatice Atan ise, amaçlarnn dezavantajl kadnlara bata eitim olmak üzere her alanda destek sunmak olduunu dile getirdi.

Atan, hazrladklar projenin önemine iaret ederek, rnakl kz çocuklarmz için binamzn temelini salam attk. Onlar için depreme, sele dayanakl bir bina ina ediyoruz. Biz tohum ekiyoruz, istiyoruz ki siz de rmak olun, bir damla su olun, tohumlar birlikte besleyelim. Kz çocuklar karanlklar aydnlatacak. ifadelerini kulland.

Konumalarn ardndan serginin açl yapld, kadnlar tarafndan hazrlanan ürünler incelendi.

Serginin açlna, Jandarma Bölge Komutan Tümgeneral Ahmet Hacolu, AK Parti l Bakan brahim Halil Erkan, l Milli Eitim Müdürü Nazan ener, kurum temsilcileri ve vatandalar katld.

Ana Sayfaya Git