Elazığ'da Yeliz öğretmenin fırçasıyla okullar renkleniyor

Elazığ'da görsel sanatlar öğretmeni Yeliz Tuğal, gönüllü olarak gittiği okulların duvar, sınıf, merdiven altı ve depolarını eğitici resimlerle süslüyor

Haberler 03.06.2021 - 09:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Elazda 23 yllk görsel sanatlar öretmeni Yeliz Tual, gönüllü olarak gittii okullarn duvar, snf, merdiven ve depolarna eitici resimler yapyor.

Elaz Cumhuriyet Ortaokulunda görsel sanatlar öretmenlii yapan 1 çocuk annesi 45 yandaki Tual, örencilerin cvl cvl ortamlarda daha etkili eitim görmesi için okulumu renklendiriyorum sloganyla okullarn duvarlarn yapt resimlerle güzelletiriyor.

Örencilerin daha güzel ortamlarda eitim görmesi için tatillerde ve bo zamanlarnda okullara giden Tual, elinden düürmedii boya ve frçasyla örencilerin eitimine katk sunacak resimler yapyor.

Yeliz Tual, AA muhabirine, gittii her okulda örencilerin eitimine katk sunmak için sanatyla çalmalar yaptn söyledi.

Yapt resimlerde daha çok örencilerin hayatn olumlu yönde etkileyecek mesajlar ortaya koyduunu kaydeden Tual, resimlerinin eitim amaçl olduunu belirtti.

çocuklarn sosyal yaama katldklarnda doru davranlar sergilemelerini gerektiren konularn mesajn veren resimler yaptn aktaran Tual, hikayelerdeki kahramanlar kullandn, Türk edebiyatndaki airlerin iirlerini, dünyadaki düünürlerin eitime katk sunduu sözlerini eklediini anlatt.

çALIMAYA ÖRENCLER DE KATIYOR

çalmalarna örencilerinin de katldn ifade eden Tual, öyle konutu:

Genelde gittiim okullar dezavantajl bölgelerdeki okullar. O okullardaki çocuklarn eitime daha çok yönelmelerini salamak için okulu daha cazip hale getirmek için urayorum. Snflarn daha çok sevsinler istiyorum. Özellikle okumann deerini hissetmelerini istiyorum. Yaptm resimlerle kitabn iyi bir dost olduunu anlatmaya çalyorum.

Tual, çocuklarla beraber çalt için çok güzel etkinliklerin ortaya çktn dile getirerek, okullarda daha çok atl durumdaki yerleri öne çkarmaya çaltn kaydetti.

Elimdeki boya ve frçayla çocuklara mutluluk tayorum. çocuklar mutlu olunca geleceimiz de mutlu olacak. Boyalar ve frçalar benim hayatmn bir parças oldu. diyen Tual, okullar ilgi çekici hale getirdiini dile getirdi.

çocuklarn gözlerinin içindeki gülümsemeyi gördüünde kendini iyi hissettiini belirten Tual, sanatla yaayan insann her zaman mutlu ve huzurlu olduunu sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git