Elazığ'daki deprem sonrası hasar tespit edilen 80 okulda eğitim yapılmayacak

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, Elazığ'ın Sivrice ilçesi merkezli deprem sonrası hasar tespiti yapılan 80 okulda eğitim öğretim faaliyeti yapılmayacağını, bu okullar için yıkım kararı verildiğini açıkladı.

Haberler 03.02.2020 - 00:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakan Ziya Selçuk, bir televizyon kanalnda canl yaynlanan programda, eitim gündemine ilikin açklamalar yapt, sorular yantlad.

Elazdaki depremden hemen sonra bölgede yaplan inceleme ve deerlendirme sonucunda hasar gören eitim kurumlarnn belirlendiini ifade eden Selçuk, Hasar tespit çalmalarmz sonucunda bölgede yaklak 80 okulda eitim öretim faaliyeti yaplmayacak. Bu okullarn ykmna karar verildi. Bu okullarn 32si Elazda, 27si Malatyada, 14ü Adyamanda, 7si Diyarbakrda. Bu okullarn hangi süreçte nasl yaplacana ilikin kararlarmz alm bulunuyoruz. diye konutu.

Selçuk, hem hayrseverlerin katks hem de milli bütçeden ayrlan kaynakla okullara ilikin ihtiyaçlarn tamamn çok ksa sürede gidereceklerini vurgulad.

Yabanc dil öretiminde ana dilin önemine iaret eden Bakan Selçuk, Türkçe 4 dil becerisinin ölçülmesine ve Türkçe Söz Varl Projesine ilikin çalmalar özetledi.

Bakan Selçuk, lk defa, yabanc dil öretmenlerinin öretmen olabilmek için de 4 beceriye dayal testten geçme koulunu hazrlyoruz u anda. Sadece gramer temelli bir snav deil konuma, okuduunu anlama, dinlediini anlama gibi becerilere bakacaz. ifadelerini kulland.

Tatil süreleriyle ilgili planlama aynen devam edecek

Ara ve yaz tatillerine ilikin bir soru üzerine Selçuk, ara tatillerin asl sebebinin öretmen eitimleri olduunu ifade etti. Ara tatillerde öretmenlere yönelik verimli çalmalar yaptklarna iaret eden Selçuk, Türkiyede 180 i günü var. Bu Avrupa Birliinde 200-210 gün, Japonyada 240 i günü okul var. Örenci için 3 ay yaz tatilini ahsen uzun buluyorum. Aklnza gelen ilk 30 ülkeyi sayn. Hiçbirisinde bu kadar uzun bir tatil yok. Azami 1,5 ay civarnda tatil var. Bunun hemen saysn artrmak da bana göre doru deil. Türkiyenin kaliteyi çalp ondan sonra bunu artrmaya doru bir yolculua ihtiyac var. deerlendirmesinde bulundu.

Selçuk, okullarda yaz tatili ve ara tatil sürelerine ilikin planlamann aynen devam edeceini belirtti.

Okullarn açk olduu sürenin geniletilip geniletilmeyeceine ilikin bir soruya karlk Bakan Selçuk, u anda yok, bu ekilde devam edecek. Bunun zaman var. Yaz tatilini 15 gün ksalttk, ileride belki bir 15 gün daha ksalabilir. çok nitelikli bir hale getirelim bu süreci, sonrasnda art ayr konuulur. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git