Elini öpeceğim kimse yok

Diyarbakır’da her ikisi de koronavirüse yakalanıp, tedavi ile hastalığı yenen 2’şer çocuk annesi hemşireler Perihan Fidan (35) ile Esin Çağlar, Anneler Günü’nde tedbirlere uyulması konusunda çağrıda bulundu. Anne ve babasını koronavirüsten kaybeden Perihan Çağlar, annesiz ilk Anneler Günü'nü geçireceğini belirterek, "Anneler Günü'nü annemsiz ilk defa geçireceğim, çok zor. Diğer çocuklar annesiz geçirmesin. Benim yaşadığım acıyı hiç kimse yaşamasın. Hem annesiz hem babasız ilk Anneler Günü ve ilk bayram, elini öpeceğim kimse yok, o yüzden herkes dikkat etsin" dedi.

Haberler 10.05.2021 - 10:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dicle Üniversitesi Hastanelerinde 15 yldr hemire olarak görev yapan Perihan Fidan, anne ve babasn koronavirüsten kaybetti. Hastala kendisi de yakalanan 2 çocuk annesi Fidan, zorlu geçen tedavi sürecinde öleceini ve çocuklarn bir daha görmeyeceini düündüünü ifade etti.

BEN ANNEMSZ GEçRECEM, DER çOCUKLAR ANNESZ GEçRMESN

Annesiz ilk Anneler Gününü geçireceini ve kendisi gibi bakalarnn da annesiz kalmamas için kurallara uyulmasn duygu dolu sözlerle anlatan Fidan, Austos aynda annemi, kasm aynda da babam koronavirüsten kaybettim. Ocak aynda da kendim koronavirüse yakalandm ve ar bir ekilde atlattm. lk günler psikolojim çok bozulmutu. çünkü anne ve babam kaybettiim için acaba bana da m bir ey olacak, çocuklarm bensiz mi kalacak düüncesiyle yprandm. ki kzm var biri 6, biri de 9 yanda. çocuklarm doya doya öpemiyorum, sarlma yok, mecburi bakmlar dnda hiçbir ekilde temasmz olmuyor. Annemsiz ilk Anneler Günü, ben annemsiz ilk defa geçireceim, çok zor. Dier çocuklar annesiz geçirmesinler, o yüzden lütfen dikkat edelim. Benim yaadm acy hiç kimse yaamasn hem annesiz hem babasz ilk Anneler Günü ve ilk bayram, çok zor, elini öpeceim kimse yok bu bayramda, o yüzden herkes dikkat etsin dedi.

ÖLECEM VE çOCUKLARIMIN ANNESZ KALACAINI DÜÜNDÜM

Ayn hastanede görev yapan 2 çocuk annesi hemire Esin çalar da koronavirüs tedavisi görürken öleceini ve çocuklarnn annesiz kalacan düündüü için sürekli aladn ifade etti. çalar, Yakn zamanda koronavirüsü geçirdim, çok zorlu bir süreçti. Hem çalmak hem koronavirüsü geçirmek, her ikisinde de zorluklarmz oldu. Hastanede yattm, açkças öleceimi düündüm, yani yolun sonuna geldiimi düündüm, bu kadar zordu. çocuklarmn annesiz kalacan düündüm, sürekli alyordum, iyileebileceim umudumu yitirmeye balamtm diyebilirim. Ben iyileip döndükten sonra yeniden doduumu düündüm, ikinci hayatm diye düünüyorum hep. Bu virüs, hiç inatlaacak, hafife alnacak bir ey deilmi, bunu da gördük diye konutu.

BU HAFFE ALINACAK BR EY DEL, LÜTFEN TEDBRLERE UYUN

Bu Anneler Gününün kendisi için daha anlaml olduunu kaydeden Esin hemire, hastaneden çktktan sonra ilk olarak çocuklarna sarldn söylerken gözyana hakim olamad. Her gün bu ekilde aladn ifade den Esin çalar, salkç bir anne olarak herkesten tedbirlere uymalarn isteyerek, unlar söyledi:

Bu Anneler Günü benim için daha anlaml, ikinci kez doduumu düünüyorum çünkü. Hastanedeyken, çocuklarma kavuabilmek için her gün dua ediyordum. Hastaneden çktktan sonra ilk iim onlara kavuurken sarlmak oldu. Ben her gün bu ekilde aladm, çünkü onlara kavuamayacam düündüm hep. Tek düüncem onlard. imdi her kesten unu istiyorum, lütfen tedbirlere uyun, maskenizi takn, anz olun. Gerçekten zor bir süreç ve bu hafife alnacak bir ey deil. Salkç bir anne olarak tedbirlere uymalarn istiyorum, hep birlikte bir güç olalm ve bu Covidi ülkemizden gönderelim. Artk hayatmzda Covid kelimesi olmasn, hastal olmasn, bunu istiyorum herkesten.

Ana Sayfaya Git