Emanet kıyafetlerle şampiyon oldular!

Diyarbakır'da kısıtlı imkanlarla hazırlandıkları yarışmalarda önce il sonra bölge birinciliği elde eden Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu halk oyunları ekibi, büyük beden emanet kıyafetlerle Denizli'de katıldıkları müsabakada Türkiye şampiyonu olmanın gururunu yaşıyor.

Haberler 18.05.2017 - 08:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu halk oyunlar ekibi, kstl imkanlarla hazrlandklar ve emanet kyafetlerle katldklar yarmadan Türkiye ampiyonu olarak döndü.

Merkez Yeniehir ilçesindeki okulda, çou sosyoekonomik açdan dezavantajl durumdaki örencilerden oluan halk oyunlar ekibi, spor salonu olmad için kstl imkanlarla kimi zaman okul bahçesinde veya kantinde kimi zaman da yakn okullarn spor salonlarnda büyük hedeflerle hazrlk yapt.

Katldklar yarmalarda önce il, sonra bölge birincilii elde eden Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu halk oyunlar ekibi, Yeniehir Halk Eitim Merkezi Müdürlüünden temin ettikleri büyük beden emanet kyafetlerle yeteneklerini gösterdikleri Denizlideki yarmada 28 ekip arasnda Türkiye birincisi oldu.

Kstl imkanlara ramen gelen ampiyonlukla moral bulan örenciler daha büyük baarlar elde etmek için çalmalarn sürdürüyor.

- Elbiseler büyük olduundan rahatsz ediyordu

Ekipte yer alan örencilerden Nihat Balta, çok zor artlarda çalmalarn yaptklarn fakat kendilerine güvendiklerini söyledi.

Aile bütçesine katk sunmak için okuldan çktktan sonra bir berberin yannda çaltn, ekip arkadalarnn da benzer durumda olduklarn belirten Balta, öyle devam etti:

Üzerimdeki alvar, yelek, gömlek, çoraplar hiçbiri benim deil, hatta bana büyükler. Kyafetler 20 yandakilere göre ama 14 yanda bizler giydik. Elbiseler büyük olduundan oynadmzda rahatsz ediyordu. Taklyorduk, ayakkabmz kayyordu. Buna ramen Türkiyede birinci olduk.

- Bu kyafetlerle birinci olmak onur verici

Halk oyunlar ekibinin usta öreticisi Mehmet Ayin, örencilerden sosyallemeleri için bir ekip kurduklarn, zor artlara ramen çalmalarn sürdürdüklerini söyledi.

Ben veya Müdür Bey arabamzla gidip çocuklar evlerinden tek tek alyor, okula getirip çalmalarmz yapyorduk. çalma salonumuz yoktu. diyen Ayin, yaknlardaki okullarn salonlarnda çou zaman çaltklarn, karda kta darda da çalma yaptklar günler olduunu dile getirdi.

Ailelerin de desteiyle baz örencileri internet kafelerden alarak çalmalara dahil ettiklerini ifade eden Ayin, örencilerin bu artlarda baar elde ettiini aktard.

Ayin, çocuklarn giydii ekip kyafeti çorabndan ayakkabsna kadar hepsi emanet. Kyafetler çocuklara büyük geliyor. çocuklarn giydii kyafetler normalde halk eitim merkezinde yetikinlerin giydii kyafetler. Bu kyafetlerle Türkiye birincisi olmak cesaret ve onur verici. diye konutu.

Müsabakalarda baar kazanmaktan ziyade topluma faydal bireyler kazandrmay amaçladklarna iaret eden Ayin, maddi imkanszlktan dolay bölge birincisi olan ekibi finallere götürmemeyi bile düündüklerini anlatt. Ayin, unlar söyledi:

Annelerinin diktii ayakkab ile çalmalara gelen örencilerimiz vard. Okul idaresi ve öretmenler olarak kendi aramzda topladmz para ile final yarmasna katldk. Bölge birincisi olan bir ekibin Türkiye finallerine giderek o duyguyu yaamas için maddi destek saland. Her eye ramen Türkiye finallerine katlarak birinci olduk.

- Baary yakaladklarn gördük

Okul Müdürü Ahmet Hamdi Ate, Milli Eitim Bakanl ile Gençlik ve Spor Bakanlnca yaplan protokol çerçevesinde her yl çeitli branlarda okullar aras yarmalar düzenlendiini, bu yarmalarda farkl dallarda il ve bölge birincilikleri bulunduunu aktard.

En büyük baary halk oyunlarnda elde ettiklerine dikkati çeken Ate, son 1,5 yldr haftann 4 günü örenci ve öretmenlerle kenetlenerek çok zor çalmalar neticesinde bu baary elde ettiklerini aktard.

- Her baar dier örencileri de motive ediyor

Bu tür etkinliklerle çocuklarmzn baary yakaladklarn gördük. Bu tür etkinlikler baary motive edici çalmalar. Biz ve çocuklar bunu gördükçe, velilerimiz de ikna olunca akabinde baar geldi. ifadelerini kullanan Ate, okulun bulunduu bölgenin kentin dezavantajl bölgelerinden biri olduunu vurgulad.

Ate, u deerlendirmeyi yapt:

Örencilerimizi bu tür etkinliklerle kazanmaya, sokaktan kurtarmaya, zararl alkanlklardan korumaya çalyoruz çünkü bu tür etkinliklerimiz bir taraftan sosyal bir proje. Bu tür aktivitelerle çocuklarmz okula çekiyoruz. Gittiimiz her ilde her bölgede çocuklarmz ayn zamanda tarihle buluturuyor, ülkemizi tantyoruz. Bu anlamyla da bir sosyal proje gerçekletirdiimizi düünüyoruz.

Ekiplerinin elde ettii baardan gurur duyduunu aktaran Ate, unlar kaydetti:

Gerçekten müthi bir performans sergileyerek büyük bir baarya imza attlar. Bu baarlarmz umut ediyorum ki dier branlarda da devem edecektir. Okuldaki örencilerin elde ettii her baar dier örencileri de motive ediyor. Sadece halk oyunlarnda deil, futbol, basketbol, TÜBTAK ve AB projelerinde de varz. Her anlamda çocuklarmz bir alanla buluturmaya çalyoruz. Bunu yaparken de yeteneklerini kefediyor, okulu daha cazip hale getiriyoruz. Okulumuzu kaçlacak deil, koulacak bir mekan haline getirdik.

Ana Sayfaya Git