Emekli Öğretmen Fikrini Bildirecek

Milli Eğitim Bakanlığınca, bir milyon öğretmenin eğitime yönelik fikirlerini Bakanlığa direkt iletebilmeleri için oluşturulan "birmilyonfikir.meb.gov.tr" platformu, emekli öğretmenlerin de kullanımına açıldı.

Haberler 01.10.2018 - 09:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakanlk, görü, düünce, öneri ve projelerini alaca emekli öretmenleri de eitim politikalarnn karar ve yönetim süreçlerine dahil edecek.

Milli Eitim Bakanlnca (MEB), bir milyon öretmenin fikirlerini Bakanla direkt iletebilmeleri için oluturulan birmilyonfikir.meb.gov.tr platformu, emekli öretmenlerin de kullanmna açld.

Bakanlk, görü, düünce, öneri ve projelerini alaca emekli öretmenleri de eitim politikalarnn karar ve yönetim süreçlerine dahil edecek.

Milli Eitim Bakan Ziya Selçuk, 81 ildeki öretmenlerin eitim ve öretim alanndaki fikir, proje ve önerilerini, Bakanla iletebilmeleri için hayata geçirilen Bir Milyon Öretmen Bir Milyon Fikir projesini, 26 Eylülde tantt.

birmilyonfikir.meb.gov.tr internet adresi üzerinden ulalabilen platforma, eitim sisteminde 2023 vizyonu hedefinin temellerini öretmenlerin öncülüünde atmay hedefleyen Bakanlk, eitimin geleceine okullardaki tecrübe, emek ve aln terinin ürünü olarak gördüü fikir hazinesinin yön vermesini amaçlyor.

Bu kapsamda oluturulan dijital platform, ülkenin dört bir köesinde görev yapan öretmenlerin eitim ve öretim alanndaki fikir, proje ve önerilerini Bakanla iletebilmelerini salayacak. Platforma, devlet okullarnda görevli öretmenler MEBBS sistemi üzerinden, özel okullarda görevli öretmenler ise e-Okul sistemi üzerinden giri yaparak her türlü fikir, proje ve önerilerini paylamaya balad.

- Emekli öretmenler de politika süreçlerine dahil edilecek

Bakan Ziya Selçukun talimatyla öretmenlere yönelik oluturulan dijital platform, Öretmenlikten emekliyim ama bu toplum için bir ey yapabilirim, bir eyleri deitirebilirim, dönütürebilirim düüncesindeki emektar öretmenlerin de kullanmna açld.

Buna göre öretmen emeklileri, birmilyonfikir.meb.gov.tr platformuna e-Devlet üzerinden giri yaparak fikirlerini Bakanla iletme olana bulacak.

Bakanlk, böylece görü, düünce, öneri ve projelerini alaca emekli öretmenleri de eitim politikalarnn karar ve yönetim süreçlerine dahil edecek.

Öretmenlerin paylat fikirler, Bakanlk uzmanlarnca uygulanabilirlik yönünden deerlendirme sürecinden geçirilecek. Öretmenler, bu süreci de yine platform üzerinden anlk takip edebilecek.

Zaman içinde benzer fikir ve projeleri olan öretmenlerin birbirlerinden haberdar olmasn ve farkl bölgelerdeki öretmenlerin yeni ekipler kurarak ortak projeler gelitirmeleri de salanacak.

Öretmenlerin projelerine alannda tannm isimler tecrübe paylamlaryla destek verecek.

Ayrca Türkiyedeki giriimcilik merkezlerinden, özel sektörden, sivil toplum kurulularndan, üniversitelerden fikir ve proje gelitirme konusunda destek alnacak.

Ana Sayfaya Git