Emekli olmasına rağmen eğitimde

Sevilay öğretmen mesaisini emekliliğinde de sürdürüyor

Haberler 23.09.2018 - 10:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

anlurfann Haliliye ilçesinde yaayan 71 yandaki Sevilay Yaar, 29 yl önce öretmenlikten emekli olmasna ramen eitim neferliini akranlarna eitim vererek sürdürüyor.

Öretmenlikten kopamayan Yaar, çeitli nedenlerle eitimden yoksun kalan ileri yataki kadnlarn okur yazar olmas için gönüllü gayret gösteriyor.

Sevilay öretmen, bata valilik ve belediyeler olmak üzere çeitli sivil toplum kurulular bünyesinde faaliyete geçirilen okuma yazma kurslarnda ilk günkü heyecanla ders veriyor.

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan ve ei Emine Erdoan tarafndan balatlan okuma yazma seferberlii sonras çalmalarn younlatran Yaar, gününün yaklak 12 saatini yeni bireylere okumay öretmeye ayryor.

leri yata okuma yazma bilmeyen kadnlar için ev ev dolap eitimin önemini anlatan Yaar, okumay örettii kadnlar da yakndan takip etmeyi ihmal etmiyor.

Yaar, kimisinin ortaokula kaydn yaptrmas kimisinin de sürücü kursuna yazlmas için ilgililerle görüüp kadnlar yönlendiriyor.

SON NEFESME KADAR çALIACAIM

Sevilay Yaar, hayat boyunca eitim vermeyi brakmadn söyledi.

Görevini severek yaptn belirten Yaar, emekli olduktan sonra da akranlarnn eitimi için çalmaya devam ettiini dile getirdi.

Toplumun her zaman eitimli bireylere ihtiyaç duyduunu anlatan Sevilay öretmen, çeitli kurslarda eitici olarak görev yapyorum. 250ye yakn yalya sertifika verdim, okuma yazma örettim. Maddi boyutu yok manevi hazz ise her eyden deerli. Ben dünyann en kutsal iini yaptma inanyorum, örencilerimin bana Allah raz olsun demeleri yetiyor. çok mutlu oluyorum bu görevi severek ve isteyerek yapyorum. Örencilerimi seviyorum onlar da beni seviyor. Ömrüm yettiince son nefesimi verinceye kadar çalmaya devam edeceim. diye konutu.

Meslek hayatnda 2 bin civarnda örenciye okuma yazma örettiini ifade eden Yaar, okuttuu örencilerden de çok güzel yerlere gelenlerin bulunduunu belirtti.

Her zaman örencilerine iyi bir insan olmann önemini kavratmaya gayret ettiini aktaran Yaar, dünyada mutlu olmann srrnn iyi bir insan olmakta gizli olduunu dile getirdi.

ÖRENCLERNE ARKADA OLDU

Haliliye Belediyesi Aile Destek Merkezinde okuma yazma kursunda eitim alan Emine Suba da okuma yazmay Sevilay öretmen sayesinde örendiini söyledi.

leri yata okumann zor olduunu ancak eitmenin örenmede büyük rol oynadn anlatan Suba, Okuma yazma bilmiyordum. Kurs sayesinde okuma yazma örendim. Hayatmda büyük bir eksiklik vard onu da Sevilay öretmenimin katksyla giderdim. Sevilay hoca bize çok yardmc oldu, sürekli destek verip, hep yönlendirdi. Onun sayesinde heveslenerek okuma yazmay örendik. Allah raz olsun. eklinde konutu.

Bir dier kursiyer Gülsüm Yldz ise öretmeninden memnun olduunu dile getirdi.

Sevilay öretmenle ayn zamanda sk bir dost olduunu aktaran Yldz, Sanki bizim için bir öretmen deil de arkada gibi. Bize yeri geliyor abla oluyor, yeri geliyor anne oluyor. Evimize ziyaretlere gelir, biz ona gideriz gerçekten sk bir dostluumuz var. Okuma yazmann yan sra ayn zamanda baz insani davranlar da ondan öreniyoruz. Allah bizi buluturan herkesten raz olsun. dedi.

Ana Sayfaya Git