Emniyetten ailelere "güvenlik" uyarıları

Emniyet Genel Müdürlüğünün sosyal medya hesaplarından, çocuklarının güvenliğini sağlayabilmeleri için ailelere uyarılarda bulunuldu.

Haberler 04.09.2019 - 09:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Emniyet Genel Müdürlüünün sosyal medya hesaplarndan, çocuklarnn güvenliini salayabilmeleri için ailelere baz uyarlarda bulunuldu.

Emniyet Genel Müdürlüünce, 2019-2020 eitim öretim ylnn balamasna ksa süre kala, sosyal medya hesaplarndan, ailelere yönelik uyarlar paylald.

Paylamlarda ailelerden, çocuklarnn tanmad kiilerle fiziksel temas kurmasna izin vermemeleri, tanmad kiilerden uzak durmasn söylemeleri ve tanmad bir kii vücuduna dokunduunda nasl tepki vermesi gerektiini öretmeleri istendi.

çocuklarn internet ortamnda kimlerle görütüüne dikkat edilmesi gerektii vurgulanan paylamda ailelere, çocuklarnn fotoraflarn, ismiyle birlikte sosyal medyada paylamamalar uyarsnda bulunuldu.

ALELER UYARILDI

Ailelerin kendi telefonlarnn yan sra acil ihbar hatlarn (155-156-112) çocuklarna ezberletmeleri gerektii bildirilen paylamda çocuklara, tanmad kiilerin arabasna binmemenin ve tehlike annda arabann gittii yönün tersi istikametinde komann öretilmesinin önemli olduu kaydedildi.

Paylamda, çocuklarn kaybolduunda güvenlik güçlerinden yardm istemeyi bilmesi gerektii vurgulanarak, aile arasnda Anne ve babamn ad ne?, Aile ifremizi söyle gibi gizli bir kodun belirlenmesi ve ebeveynlerin bu kodlar acil durumlarda kullanmas için çocuklarna öretmesi istendi.

Ailelere çocuklarnn takibini yapabilmek için mobil konum uygulamalarn kullanmalar tavsiyesinde bulunulurken, kendini tehlikede hissettii anda çocuklarna Ben onu tanmyorum! diye barmay öretmeleri önerildi.

Ana Sayfaya Git