En etkili ders çalışma yöntemi ortaya çıktı...

Her öğrencinin ders çalışma ve öğrenme yöntemi birbirinden farklı. Ancak yapılan araştırmalar en etkili ders çalışma yöntemini ortaya çıkarmış. İşte en etkili ders çalışma yöntemi...

Haberler 16.10.2017 - 07:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Princeton Üniversitesi ve UCLAin Psychological Science dergisinde yer alan bir aratrma kat ve kalemle not tutan ve ders çalan örencilerin, bilgisayar üzerinden çalan örencilere göre daha baarl olduunu belirlemi.

En eski ve en bilindik ders çalma yöntemi olan yazarak ders çalmak, bilgilerin kalc olarak örenilmesine yardmc oluyor. Örenciler yazarak çalarak ders notlar içinden önemli olan bölümleri sadeletirip, daha ksa notlar haline gelmesini salyor. Bu hem bilgi kalabaln önlüyor hem de en önemli ksmlar kalc olarak aklda kalyor. Ayrca yazarak çalmak yaratcl da olumlu anlamda etkiliyor.

DERS çALIMA YÖNTEM

Günümüzde bilgisayar ve akll telefonlar ders çalrken önemli kolaylk salasa da örenilen bilgiler kalc olmuyor ve örencilerin ders çalma konsantrasyonu çok daha çabuk dalyor. Uzmanlar en etkili ve verimli ders çalma yöntemi için yazarak çalmay tavsiye ediyor. Bunun yan sra örenmeyi kolaylatrd ve konsantrasyonu artrd için ders çalrken klasik müzik dinlemeyi de deneyebilirsiniz.

Ana Sayfaya Git