Engelini unuttu! Seferber oldu!

Batman'da Yavuz Selim Ortaokulu Müdür Yardımcısı ve bilişim teknolojileri öğretmeni bedensel engelli Orhan Yorulmaz, okulda ve evinde sağlık çalışanları için siperli maske üretiyor.

Haberler 03.05.2020 - 23:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Batmanda okul idarecisi ve öretmen bedensel engelli Orhan Yorulmaz, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele eden salk görevlileri için hem okulda hem de evinde siperli maske üretiyor.

Yavuz Selim Ortaokulu Müdür Yardmcs ve biliim teknolojileri öretmeni Yorulmaz, Kovid-19a kar ön cephede mücadele yürüten salk çalanlar için okula ve evine kurduu 3D yazclarla maske üretimi yapyor.

Mesai saatleri içerisinde okulda üretim yapan Yorulmaz, akamlar da evinin adeta atölyeye dönütürdüü salonunda çalmalarn sürdürüyor.

Evde ei ve çocuklarndan da destek alan Yorulmazn ürettii siperlikler, l Milli Eitim Müdürlüü araclyla l Salk Müdürlüüne teslim ediliyor.

- Engel hiçbir eye engel deildir

Yorulmaz, AA muhabirine yapt açklamada, koronavirüs ile mücadeleye katk salamak istediini söyledi.

Bu kapsamda salk çalanlar için 3D yazc ile maske ürettiini ifade eden Yorulmaz, Ülkemizde zorlu bir süreç yaanyor. Salk çalanlarmz canlarn ortaya koyarak cephenin en ön safnda çalyor. Engel hiçbir eye engel deildir. nsanüstü bir gayretle çalan salk çalanlarna bu ekilde yardmc olmak istiyoruz. diye konutu.

Yorulmaz, tamamen gönüllülük esasna dayal olarak üretim yaptn ifade ederek, evinin salonunu adeta atölyeye çevirdiini aktard.

Ürettii siperliklerin parçalarn ei ve çocuu ile birletirerek kullanma hazr hale getirdiini anlatan Yorulmaz, günde ortalama 20 siperlik ürettiini belirtti.

Yorulmaz, u ana kadar 100 maske ürettiini, çalmasn hem okulda hem de evinde sürdüreceini kaydetti.

Ana Sayfaya Git