Engellerini sebze yetiştirerek aşıyorlar

Van'da engelli öğrenciler, kişisel becerilerini geliştirmek için yetiştirdikleri sebzeleri ihtiyaç sahibi ailelerle paylaşıyor.

Haberler 11.06.2017 - 00:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ayhan ahenk Özel Eitim Uygulama Merkezinde eitim gören engelli örenciler, domates, salatalk, biber, patlcan yetitirerek hem sosyal yaama katlyor hem de kiisel becerilerini gelitirme frsat buluyor.

Merkezin müdür yardmcs Mustafa Kurt, eitim merkezinde örencilerinin geliimi için sebze yetitiricilii yapldn söyledi.

Serada örencilerinin çeitli sebzeler yetitirdiklerini anlatan Kurt, Örencilerimiz mevsime ve bölgenin corafi özelliklerini göz önünde bulundurarak dönemlere göre üretim yapyor. Bu dönem örencilerimiz domates, salatalk, patlcan, biber gibi ürünler yetitiriyor. Bu ürünleri yetitirirken bir yandan kendilerine olan güven duygular artyor bir yandan da bir eyler baarmann hazzn yayorlar. dedi

Kurt, unlar kaydetti:

Bu çocuklara akademik olarak çok ey kazandramyoruz. çünkü örencilerin kapasiteleri bellidir. Biz bunlar hem topluma kazandrmak hem de kendilerinin de bir eyler baarabileceklerini göstermek için bu tür faaliyetleri yapyoruz. Örencimiz bir ürünü sfrdan yetitirdii zaman kendisi toplumun dier bireyleri gibi bir eyler yapabiliyorum, bir eyleri baarabiliyorum düüncesi ile geliimine katk sunuyor. Örencilerimizin burada yetitirdii ürünlerin bir ksmn geçen yl ihtiyaç sahibi ailelere ulatrdk.

- Serada sabretmeyi öreniyorlar

Öretmen Zeynep Türker, örencilerin tarm dersinde bitkinin yetimesini en bandan beri izleme frsat bulduklarn belirterek, Örenciler bir bitkinin nasl yetitiini en bandan beri görmekte ve gelien süreci bizzat deneyimlemektedir. Örenciler sadece izlemiyor toprak tayor, tohum ekiyor, sulamalar yapyor. Bu da onlarn geliimi için büyük katk sunuyor. Sabretme konusunda zorluk yaayan örenciler bunu serada çalarak öreniyorlar. dedi.

Öretmen Esra Dinçsoy örencilerin bitki ve topraa ilgi duyduunu anlatarak, Buraya ilk geldikleri zaman topraktan korkuyor ve topraa dokunamyordu. Onlarla burada çaltktan sonra bitki ve topraa ilgi duymaya baladlar. çkan ürünleri gördükçe mutlu oldular. diye konutu.

Ana Sayfaya Git