Engellerini yüzerek aşıyorlar

Diyarbakır'da, Gençlik ve Spor Bakanlığının yaz spor okullarından yararlanan 45 engelli çocuğa, Seyrantepe Spor Tesisleri olimpik havuzda yüzme eğitimi veriliyor.

Haberler 17.08.2018 - 08:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakanlk tarafndan örencilerin tatillerini daha verimli geçirebilmesi için düzenlenen yaz spor okullarnda çocuklar spor faaliyetleriyle tanma imkan buldu. Yaz spor okullarndan engelli çocuklarn da faydalanmas, ailelerin yüzünü güldürdü.

Eitimlere katlan engelli çocuklar, haftann 2 günü Gençlik Hizmetleri ve Spor l Müdürlüünde görevli antrenörler nezaretinde yüzme öreniyor.

Gençlik Hizmetleri ve Spor l Müdürlüünde görevli antrenör Mehmet Yazar, AA muhabirine yapt açklamada, bedensel engellilere yaklak 3 yldr yüzme antrenörlüü yaptn söyledi.

Bu yl yaz okullar faaliyetleri kapsamnda yaklak 45 engelli çocuun yararlandn ifade eden Yazar, çocuklar ilk geldikleri zaman sudan korkuyordu. Suyu görüp kaçanlar bile vard. Yüzmeyi örendikten sonra, çocuklar sudan çkmak istemiyor. dedi.

Bedensel ve zihinsel engelli çocuklara yüzme dersi verdiklerini belirten Yazar, kurs sayesinde çocuklarn yüzmeyi örendiini aktard.

Yazar, Down sendromlu örencilerimizin alglamalar çok daha geç olduu için biz onlara sevgiyle yaklaarak, önce kendimizi, daha sonra suyu ve havuzu sevdirmeye çalyoruz. çocuklarn burada elenmesini salyoruz. diye konutu.

Yüzme kursu sayesinde çocuklarda olumlu deiimlerin yaandn, ailelerin çok mutlu olduunu anlatan Yazar, kurs sayesinde çocuklarda öz güven duygusunun gelitiini, kendilerini daha rahat ifade edebildiklerini vurgulad.

- çocuklar da aileler de mutlu

Kursa katlan 9 yandaki görme engelli Zerya Bozku, yüzmeyi çok sevdiini, kendisini gelitirerek yarmalara katlmak ve madalyalar kazanmak istediini dile getirdi.

Anne irin Bozku da engellilere yönelik böyle bir çalmay duyduu zaman hemen kzn kursa kaydettirdiini anlatarak, Kursun çocuklara çok faydas oluyor. çocuun özgüveni artyor. çocuum, Ben yüzme yarna gireceim, baaracam, madalyalar kazanacam diyor. Kendisini daha iyi ifade ediyor. deerlendirmesinde bulundu.

Kursa katlan çocuklardan Caner Baran ise yüzmeyi örendii için çok mutlu olduunu, havuzu çok sevdiini söyledi.

Baba Mahmut Baran da Olum Caner daha önce sudan korkard, havuza girmezdi. Burada havuzla tant, yüzmeyi örendi. Kursta, olum çok mutlu oluyor. Kendini daha rahat ifade ediyor. dedi.

Ana Sayfaya Git