Engelli adaylar için kura başvuruları başladı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından kamuya kura usulüyle atanacak engelli personeller için başvurular başladı.

Haberler 29.04.2022 - 01:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HABER MERKEZ

Ölçme, Seçme ve Yerletirme Merkezi tarafndan kamuya kura usulüyle atanacak engelli personeller için bavurular balad.

ÖSYMden yaplan açklamaya göre Engelli Kamu Personel Seçme Snav ve Engellilerin Devlet Memurluuna Alnmalar Hakknda Yönetmelik uyarnca kura usulüyle yaplacak yerletirmeler için adaylardan bavuru alnacak.

Kuraya; ilkokul/ortaokul/ilköretim ile özel eitim i uygulama merkezi veya okulu mezunu olan veya bu okullardan EKPSSnin geçerlik süresi içinde mezun olabilecek durumda olan engelli adaylar bavurabilecekler. Bu adaylar snava girmeyecek, sadece kuraya katlmak için bavuru yapacaklar.

Kuraya katlmak için bavuru yapacak adaylarn bavuru ilemleri, 28 Nisan - 17 Mays 2022 tarihleri arasnda yaplacak.

Adaylar, bavurularn elektronik ortamda ÖSYM bavuru merkezleri araclyla veya bireysel olarak ÖSYMnin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden veya ÖSYM Aday lemleri Mobil uygulamasndan yapabilecekler.

EKPSS/Kura için sistemde engel bilgisi bulunmayan ve bavurusunu bir bavuru merkezi araclyla yapacak olan adaylarn, bavuru yapmak için ÖSYM Bavuru Merkezlerine gelmeden önce bulunduu adres ilindeki (varsa adres ilçesinde) Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanl l Müdürlüünden bavuru yapaca engel grubunu belirtir onayl Ön Kabul ve Taahhüt Beyan belgesini edinmeleri gerekiyor.

Adaylar kura için bavurularn, ÖSYM bavuru merkezlerinden 17 Mays 2022 tarihi mesai saati bitimine kadar veya ÖSYM Aday lemleri Sistemi https://ais.osym.gov.tr ile ÖSYM Aday lemleri Mobil Uygulamasndan 17 Mays 2022 tarihi saat 23.59a kadar yapabilecekler. Kura için bavuru ilemi yapldktan sonra bavuru ücreti, 28 Nisan - 18 Mays 2022 tarihlerinde aday tarafndan yatrlacak.

EKPSS/Kuraya, 657 sayl Devlet Memurlar Kanununun deiik 48inci maddesi 7inci fkras hariç dier koullar tayan adaylar bavurabilecek. EKPSS/kuraya; 07/02/2014 tarihli ve 28906 sayl Resm Gazetede yaymlanarak yürürlüe giren Engelli Kamu Personel Seçme Snav ve Engellilerin Devlet Memurluuna Alnmalar Hakknda Yönetmelik hükümlerine uygun en az yüzde 40 ve üzerinde engelli olanlar bavurabilecekler.

Ana Sayfaya Git