Engelli bireyler okuma-yazma öğrendi!

Kayapınar Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi’nde engellilere yönelik okuma-yazma eğitimi verildi.

Haberler 26.07.2017 - 12:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kayapnar Belediyesi Kültür leri Müdürlüüne bal Engelsiz Yaam Merkezindeki çeitli branlarda açlan kurslara katlan engellilere yönelik okuma-yazma eitimi verildi.

14 örencinin katld eitimlerde 10 örenci kursu baaryla bitirdi. Kayapnar Belediye Bakan Mustafa Klç, Kursun temel amacnn eitim alannda ça dna çkan engelli bireylerin burada okuma yazma ve sosyalleme konusunda eitim eklinde olduunu söyledi.

Engelsiz Yaam Merkezinde lçe Milli Eitim Müdürlüü ile ortaklaa düzenlenen eitime 14 engelli katld. Haftada 10 saat verilen 1. kademe okuma-yazma kursu 12 hafta sürdü. Kursa katlan 14 örenciden 10 u yaplan 1. Kademe snavndan baar ile geçerek, okuma yazma örendi.

Sabrla baardlar!

Kayapnar Belediye Bakan Mustafa Klç, Toplumsal olarak okuryazarlk salkl bireylerin kendini ifade edebilmesi açsndan büyük önem arz ederken özel eitime gereksinim duyan örenciler için bu durumun ne denli önem arz ettiinin manidar olduunu vurgulayarak, Özellikle toplumsal yaam içerisinde hayatlarn bamsz bir ekilde idame etmeleri yönünden okuryazar olular en önemli basama oluturmaktadr. Özel bireylerde okuma yazma süreci salkl bireylere nazaran daha zor bir sürece tekabül etmektedir. Bu zorlu süreç öretmen, örenci ve aile üçgeninde gerçeklemektedir. Bu üçgenin en önemli yapta ise sabrdr.Bu sancl süreçte örencinin motivasyonu yüksek tutulmal, baarszlk duygusuna düüp okuma yazmaya kar-tepki oluturmadan ilerleme salanmaldr. Aile ile ibirlii içinde gerçekletirilen bu süreçte örencinin örenme kapasitesi de elbette ki yüksek olacaktr diye konutu.

Engelsiz Yaam Merkezindeki örencilerin özel eitime gereksinim duyan bireylerden olutuuna iaret eden Bakan Klç, Bu örencilerimizin büyük çounluu hafif düzey mentalreterdasyon tans konulmu olup ayn zamanda aralarnda fiziksel rahatszl (CP -cerebralpalsiy) olan örencilerimizde bulunmaktadr.Eitim sürecinde öretmenlerimiz öncelikle örencilerimize görsellii baz alan materyaller üzerinden harfleri tantp, somut örneklerle kelimeler örettik. Mental rahatszlklarndan ötürü unutkanlk sorunuyla kar karya olduumuz için bu süreçte okulda örendiklerini evde tekrar etmeleri çok önemliydi. Bu konuda duyarl olan ailelerimiz sayesinde birinci kademede güzel neticeler aldk ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git