Engelli bireylere burs imkanı

Engelli öğrencilerin daha iyi bir eğitim ve toplumsal hayatın içinde aktif rol alabilmelerini sağlamak amacıyla İstanbul Rumeli Üniversitesi ve Dünya Engelliler Vakfı arasında ‘Sosyal ve Kültürel İşbirliği’ protokolü imzalandı. İmzalanan protokolle vakıf tarafından üniversiteye yönlendirilen engelli bireylere burs imkânı sağlanacak.

Haberler 12.11.2020 - 09:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

stanbul Rumeli Üniversitesi ve Dünya Engelliler Vakf arasnda Sosyal ve Kültürel birlii protokolü imzaland. Üniversitenin Mehmet Balc Yerlekesinde gerçekletirilen törende, üniversite adna Rektör Prof. Dr. H. Tamer Dodurka imza atarken, vakf adna da Dünya Engelliler Vakf Bakan Metin entürk imza att. Protokolü imzalayan üniversitenin rektörü Prof. Dr. Dodurka, Bu protokolle Türkiyede engellilere yönelik güncel aratrmalar gerçekletirecek bilimsel bilgi birikiminin olumasna katk salamay hedefliyoruz. Engelli bireylerin toplumsal hayatn içinde aktif rol alabilmesini salayacak projelerin gerçeklemesini desteklemek, vakf ve kurumumuzun gençlerini bir araya getiren sosyal ve kültürel i birliine dayal bir platform yaps oluturmak ve Dünya Engelliler Vakf tarafndan üniversitemize yönlendirilen engelli bireylere üniversite bünyesinde burs imkn salayarak eitimlerine destek verilmesi hedeflenmektedir diye konutu.

ENGELL BREYLER çN ETM ÖNEML BR BASAMAKTIR

Dünya Engelliler Vakf adna protokolü imzalayan Metin entürk ise Bu protokolün örnek tekil etmesini çok önemsiyorum. Engelli bireylerin toplumsal hayata katlm için eitim en önemli basamaktr. Vakf olarak engelli dostlarmz için frsat eitlii salanmas noktasnda yaplan faaliyetlerin önemi göz ard edilemez. Bu noktada stanbul Rumeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. H. Tamer Dodurkaya ve Mütevelli Heyet Bakan Yardmcs Hüseyin Balcya vakfm adna sonsuz teekkür ediyorum. Engelli dostlarmzn eitimlerine destek vereceklerini bilmek beni çok mutlu etti dedi.

Engellilere yönelik sürdürülebilir projelerin yaplmasnn her iki taraf içinde faydal olaca konusunda fikir birliine varan stanbul Rumeli Üniversitesi ve Dünya Engelliler Vakf, resmi ve kalbi birlikteliklerinin olutuunun altn çizdiler.

Ana Sayfaya Git