Engelli bireylerin ailelerine "uzaktan eğitim" desteği

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Kovid-19'la mücadele sürecinde evde kalan engelli bireylere ve ailelerine, TRT iş birliğiyle uzaktan eğitim desteği sağlayacak.

Haberler 22.05.2020 - 09:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Aile çalma ve Sosyal Hizmetler Bakanl, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele sürecinde evde kalan engelli bireyler ve ailelerine, TRT i birliiyle uzaktan eitim destei verecek.

Bakanlk Engelli ve Yal Hizmetleri Genel Müdürlüü, Kovid-19la mücadelede engelli bireylerin ailelerine yönelik bilgilendirici eitim hizmetlerinin devreye alnmas için çalma balatt.

Salgn sebebiyle evden çkamayan ve yüz yüze özel eitimden uzak kalan engelli bireyler ve ailelerine destek salamak amacyla balatlan çalmayla, TRT i birliiyle uzaktan bilgilendirici eitimler düzenlenecek.

Bu kapsamda ileriki günlerde, mevcut uzaktan eitim programlarna Bakanlkça hazrlanan içerikler de dahil edilecek.

Ayrca engelli bireylerin kiisel temizlik, sosyal mesafe kural ve maske kullanmna yönelik alkanlk kazanmasn salamak amacyla tannm isimlerin de katlmyla bilgilendirme videolar yaynlanacak.

- Engelli ve Yallarda Kovid-19 konulu internet semineri

Öte yandan Bakanlk tarafndan ilgili sivil toplum kuruluu temsilcileri ve akademisyenlerin katlmyla Engelli ve Yallarda Kovid-19 konulu internet semineri (webinar) düzenlendi. Seminerde, Türkiyenin engelli ve yal vatandalar için hayata geçirdii Kovid-19 tedbirleri, tüm yönleriyle ele alnd.

Engelli ve Yal Hizmetleri Genel Müdürü Orhan Koç, burada yapt konumada, alnan sk önlemler ve istatistiki bilgileri paylat. Huzurevi sakinlerinin moral ve motivasyonlarn yüksek tutmak amacyla canl müzik gibi etkinlikler düzenlediklerini belirten Koç, huzurevi bavurularnda hiçbir yal vatandan madur edilmediini, her birinin, salgn bitimine kadar misafirhanelerde hizmet verildiini söyledi.

Koç, salgn süresinde sokaa çkma kstlamas bulunan 65 ya ve üstü kiilere, engellilere, engellilerin bakmlarn üstlenenlere, ehit yaknlar ve gazilere, koruyucu ailelere, yurt dndan gelip karantina altnda tutulanlara, onlarn yaknlarna ve ihtiyaç duyanlar ile talepte bulunanlara psikososyal destek hizmeti verildiini anmsatt.

- Huzurevlerinde Kovid-19la mücadele tecrübesi akademik yayna dönüecek

Genel Müdür Koç, internet seminerinde, huzurevlerinde alnan önlemler sayesinde, salgnn kontrol altnda tutuu ve yaylmn önlenmesine ilikin bir akademik yayn hazrl yapldn da bildirdi.

Kurulularda ziyaret, giri-çk yasa, dezenfeksiyon, sabit vardiya sistemine geçirilen personele 14 günde bir Kovid-19 testi yaplmas gibi sk önlemler, elde edilen sonuçlar ve kazanlan tecrübe, söz konusu akademik yayn araclyla uluslararas camiaya da sunulacak.

Ana Sayfaya Git