Engelli çocuklara yönelik etkinlik

Görevlendirme yapılan Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Vali Mustafa Yaman, engelli gençlerle Down Kafe'de düzenlenen etkinlikte buluştu.

Haberler 06.08.2018 - 08:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Görevlendirme yaplan Mardin Büyükehir Belediyesi Bakan Vekili Vali Mustafa Yaman, engelli gençlerle düzenlenen etkinlie katld.

Vali Yaman, ei Gülseren Yaman, Mardin Cumhuriyet Basavcs Tolgahan Öztoprak, Mardin l Emniyet Müdürü Hasan Onar ile Valilik Sosyal Hizmetler Daire Bakanlnca hayata geçirilen Hayal Dünyas Teraryum Atölyesi ile Hayat Buluyor projesi kapsamnda, Down Kafede engelli çocuklarla bir araya geldi.

Etkinlikte teraryum fanuslarn hazrlayan engelli çocuklar ile protokol üyeleri cam fanus içerisine toprak, yapay çim, çakl gibi malzemeleri yerletirerek, bahçe dekorasyon çalmas yapt.

Daha sonra Engelsiz Mardin Sanat Korosu tarafndan konser verildi. itme engelli ve down sendromlu çocuklar halay çekerek, elendiler.

Yaman, burada yapt açklamada, Mardinde mutlu bir ehir ina etmek istediklerini söyledi.

Engelli çocuklarla bir araya geldiklerini aktaran Yaman, unlar kaydetti:

Engelsiz Mardin sloganyla yürüttüümüz projelere vatandalarmzn katlmlarn salyoruz. Bugün de teraryum atölyesi düzenledik. Down sendromlu çocuklar için açtmz kafede etkinlii düzenlediklerinden dolay mutluyuz. Mardin, engelli vatandalarmzn da mutlu olduu bir ehir olma yolunda ilerliyor.

ehre artk huzur ve güvenin hakim olduunu vurgulayan Yaman, Son 1,5 ylda ehre gelen misafirlerimizde 4 kat art oldu. ehir esnafnn yüzü gülüyor, yatrmclarn yüzü gülüyor, aileler mutlu. Bu mutlulua engelli vatandalarmz da katk salyor. Onlar da mutlu oluyorlar, biz de mutlu oluyoruz. diye konutu.

çocuklardan Ecenur Dikmen, ilk defa böyle bir etkinliin yapldn, mutlu olduunu söyledi.

Ana Sayfaya Git