Engelli öğrencilere kontenjan müjdesi

Sadece özel yetenek sınavıyla öğrenci alan programlar için geçerli olmak üzere, YÖK tarafından uygun görüldüğü takdirde, ilgili yılın ÖSYS kılavuzunda yayımlanan programların kontenjanının yüzde 10'unun engelli öğrenciler için ayrılmasına karar verildi.

Haberler 31.03.2018 - 09:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sadece özel yetenek snavyla örenci alan programlar için geçerli olmak üzere, Yükseköretim Kurulu (YÖK) tarafndan uygun görüldüü takdirde, ilgili yln Örenci Seçme ve Yerletirme Sistemi (ÖSYS) klavuzunda yaymlanan programlarn kontenjannn yüzde 10unun engelli örencilere ayrlmas için karar alnd.

YÖKten yaplan yazl açklamada, üniversite örenimi görmek isteyen veya halen örenim gören engelli örencilerde, kontenjan konusunda düzenlemeye gidildii belirtildi.

YÖKün 8 ubatta yapt Genel Kurul Toplantsnda alnan kararla, sadece özel yetenek snav ile örenci alan programlarda, YÖK tarafndan uygun görüldüü takdirde, ilgili yln ÖSYS klavuzunda yaymlanan programlarn kontenjannn yüzde 10unun, engelli örenciler için ayrlaca bildirilen açklamada, unlar kaydedildi:

YÖKten engelli örencilere kontenjan müjdesi

Kontenjan 10un altnda olan programlar için bavuru olmas durumunda klavuzda yaymlanan kontenjana ek olarak bir engelli örenci kontenjan ayrlabilmesine, özel yetenek snavn kazanan ancak engelli örenciler için ayrlan kontenjana yerleemeyen adaylarn, engelli kontenjan için yedek örenci olarak belirlenmesine, ilgili programa bavuran engelli örenci kontenjannn ayrlan kontenjandan fazla olmas durumunda, özel yetenek snavn kazanan ancak ayrlan kontenjana yerleemeyen adaylarn, ÖSYS puannn deerlendirmeye katlan dier örenciler ile birlikte ÖSYS puanlamas dahil edilerek deerlendirmeye tabi tutulmasna, ilgili programda engelliler için ayrlan kontenjann dolmamas halinde, bu kontenjann dier örenciler için ayrlan kontenjana eklenebilmesine karar verildi.

- Üniversitelerde Engelsiz Üniversite Ödülleri

YÖKten, üniversitelerde engelli örenciler için yaplan iyiletirme çalmalarn tevik etmek üzere, yakn zamanda, Engelsiz Üniversite Ödülleri kapsamnda Engelsiz Fakülte ve Engelsiz Kampüs Bayraklar ile Engelsiz Program Nianlar verilecei duyurulmutu.

Açklamaya göre bu ödüller için 46 üniversiteden 386 bavuru yapld. Ödüller, yaplacak deerlendirmeler sonrasnda Mays aynda düzenlenecek törenle sahiplerini bulacak.

Ana Sayfaya Git