Engelli öğrenciye yüz yüze eğitim!

Kuruluş bakımı altındaki engelli öğrenciler için "yüz yüze eğitim" talimatı

Haberler 26.10.2020 - 00:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Aile, çalma ve Sosyal Hizmetler Bakanl, kurulu bakm altndaki engelli örencilerin yüz yüze eitim süreçlerinin, kurululardaki Koordinasyon ve Deerlendirme Kurullarnca haftalk takip edilerek deerlendirilmesi talimatn verdi.

Engelli ve Yal Hizmetleri Genel Müdürlüü tarafndan bakm altndaki engelli bireylerin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgnnda eitim süreçlerinin aksamamas amacyla 81 ildeki kurululara talimat gönderildi.

Türkiye genelinde Kovid-19 nedeniyle alnan tedbirler dorultusunda, eitim-öretim çandaki engelli örencilerle ilgili izlenecek yol ve uygulamalarn belirlendii talimat yazsnda, okullarn kademeli ekilde açldn hatrlatld.

Buna göre, kurulularda bakm altnda bulunan ve okula devam eden engelli bireylerin durumlar, kronik hastalklarnn bulunup bulunmad dikkate alnarak, l Hfzshha Kurulu kararlar çerçevesinde, kurulu salk servisi personeli ve meslek elemanlarnn katlmyla oluturulan Koordinasyon ve Deerlendirme Kurulu tarafndan deerlendirilecek.

Engellilerin yüksek yarar gözetilerek, bireysel ve grup eitimi alma durumuna göre yüz yüze eitime devam süreçleri, kurulun kararlar dorultusunda belirlenecek.

Engelli örencilerin okula gönderilmesi sürecinde, il milli eitim müdürlükleri koordinesinde planlama yaplacak. Örencilerin okulda alnan tüm tedbirlere riayet etmesi, belirlenen gün ve saatlerde okulda bulunmalar salanacak.

OKULA GD VE DÖNÜLERDE ATE ÖLçÜMLER YAPILACAK

Koordinasyon ve Deerlendirme Kurullar, engelli bireylerin okula devam etme durumlarn haftalk deerlendirecek.

Okula giden ve okuldan dönen engelli örencilerin ate ölçümleri ile el ykama, kyafet deiimi gibi temizlik kontrolleri de bakm elemanlarnca yaplacak.

Ana Sayfaya Git