Engelli zeynebin büyük sevinci!

Diyarbakır'da, doğuştan bedensel engelli olan ve hiç okula gidemeyen 4. sınıf öğrencisi Zeynep Mızrak, 7. dönem karnesini ve takdir belgesini evde almanın buruk sevincini yaşadı.

Haberler 20.01.2018 - 09:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Doutan bedensel engelli olan 10 yandaki Mzrak, Milli Eitim Bakanlnn evde eitim uygulamas hizmeti sayesinde 7. dönem karnesini ve takdir belgesini merkez Balar ilçesindeki evinde kendisine çeitli hediyeler getiren öretmeninden ald.

Akranlar gibi okula gidememenin ve bir snfta ders görememenin burukluunu yaayan Mzrak, verilen hizmet kapsamnda kendisi için her gün özel olarak eve gelen bir öretmene sahip olmann da mutluluunu yayor.

- Pencereden okula giden örencileri izliyordum

Mzrak, okula gidemediini ancak kendisine verilen hizmet ile evde eitim gördüünü belirterek, karnesini ald için çok mutlu olduunu söyledi.

Evde yedinci karnesini aldn belirten Mzrak, Bazen pencereden okula giden örencileri izliyordum. En çok bahçede top oynamay ve bisiklet sürmeyi isterdim. ifadesini kulland.

- Biraz buruum ama yine de mutluyum

Karne günü dolaysyla eve gelen öretmeni tarafndan kendisine oyuncak, ayakkab ve kyafet hediye edildiini belirten Mzrak, hem buruk hem de mutlu olduunu dile getirdi.

çok anslym bir öretmen sadece bana ders veriyor. Bu imkan salayan büyüklerime çok teekkür ediyorum. Büyüyünce öretmen olmak ve kendim gibi çocuklara ders vermek istiyorum. Öretmenimi çok seviyorum. ifadelerini kullanan Mzrak, öretmeninin tek arkada olduunu anlatt.

Dönem banda ikiz kardelerinin okula baladn ifade eden Mzrak, okula giden kardelerini görünce kendisini kötü hissettiini anlatt. Mzrak, Ama imdi kardelerim beni kskanyor çünkü öretmenim eve geliyor ve bana özel ders veriyor. eklinde konutu.

- Duygusal anlamda ona kar çok younlayorum

Mzrakn snf öretmeni Fatma çelik Ok da Zeynepin çok baarl bir örenci olduunu ve öretmeni olduu için mutlu olduunu kaydetti.

Evde eitim hizmeti sayesinde birçok örencinin eitimden mahrum braklmadn aktaran Ok, her gün okula gider gibi eitim öretim saatleri içerisinde eve geldiini ve okulda bir örencinin görmü olduu müfredatn aynsn Zeynepe de uygulayabildiini, bu anlamda herhangi bir eksikliin yaanmadn belirtti.

Öretmeni dnda Zeynepe arkadalk da ettiini anlatan Ok, Zaten beni abla gibi görüyor. çok rahat her eyini bana anlatr. Ailesiyle, kardeleriyle bir sorunu olduu zaman benimle paylaabiliyor. ifadelerini kulland.

Okul yerine bir kiiye ders vermenin kolay görülebildii fakat bunun da kendi içinde baz zorluklar olduuna iaret eden Ok, Duygusal anlamda ona kar çok younlayorum. En ufak bir üzüntüsünde ben de onun gibi üzülebiliyorum. dedi.

Zeynepin bu yl ikiz kardelerinin okula gitmesinden dolay çok üzüldüünü anlatan Ok, öyle konutu:

kiz kardeleri okula balad. Onlar neden okula gidiyor, ben neden gitmiyorum boluuna çok dütü. Bu yana kadar okula giden bir kardei olmad için bunu pek yaayamyordu. imdiki durum onu biraz üzdü. Eylül aynda biraz mutsuzluk yaad fakat sonra toparland.

Ok, Zeynipin derslerinde çok baarl olduunu ve ikayet eden bir örenci olmadn belirterek, örencisinin elindekilerle yetinmeyi bilen bir çocuk olduunu sözlerine ekledi.

- Her gün öretmeninin yolunu gözlüyor

Anne Leyla Mzrak da kznn doutan bedensel engelli olduunu, u anda fizik tedavi gördüünü söyledi.

Kznn 4 yldr her gün eve gelen öretmenler tarafndan eitim alabildiini anlatan Mzrak, öyle dedi:

Öretmeni her gün eve gelip gidiyor. Kzm bu durumdan çok mutlu. Büyüklerimiz bu eitim imkan salad için çok mutluyuz. Kzm evde hizmet görebildii için çok mutluyuz. Eer evde eitim imkan olmasayd okula götürüp getiremezdik. Eitim alamazd, okuma yazma örenemezdi. Kzm öretmeniyle bark, her gün yolunu gözlüyor. Okulda bir öretmen 30 örenciye ders veriyor fakat bir öretmen yalnzca benim kzma ders veriyor.

Ana Sayfaya Git