Engelliler ata bindi

Kayapınar Belediyesi, Engelsiz Yaşam Merkezi'nde eğitim gören 30 engellinin ata binme hayalini gerçekleştirdi.

Haberler 06.04.2017 - 08:36 Son Güncelleme : 06.04.2017 - 08:40

Kayapnar Belediyesi Kültür leri Müdürlüüne bal oluturulan Engelsiz Yaam Merkezinde eitim gören 30 engelli örenci, Diyarbakrdaki at çiftliinde atlara bindi. Engelliler çiftliin öretmenleri ve seyisleri eliinde yaamlarnda ilk kez ata binmenin keyfini çkard.

Kültür leri Müdürlüüne bal Engelsiz Yaam Merkezinde örenim gören 30 örenci, Diyarbakrdaki ilk at çiftlii olan Truva Parka götürüldü. Zihinsel ve Bedensel Engelliler, çiftlik öretmenleri ve seyislerin nezaretinde ata binmenin mutluluunu yaad.

KAHRAMAN: ENGELLLERMZN YANINDAYIZ

Kayapnar Belediye Bakan Yardmcs Emine Kahraman, Kayapnar Belediyesi olarak, Engelliler Haftas nedeniyle böylesi bir etkinlii düzenlediklerini ifade ederek, Belediye olarak, dezavantajl kesim olan Engellilerin yannda olacaklarn söyledi.

çELK: LK KEZ ATA BNMENN KEYFN YAADILAR

Kayapnar Belediyesi Kültür leri Müdürü Mustafa çelik ise, Kayapnar Belediyesi Bakan Mustafa Klçn talimatyla Engelsiz Yaam Merkezi oluturduklarn ifade ederek, Engelli vatandalarmz, her türlü sosyal aktiviteyi eitimi ve hizmeti alyor. Kendilerine hiç ata bineniz var m? Diye sorduumuzda, ata binmek istediklerini söylediler. Bizde, Truva Park Tesisleri yetkilileri ile irtibata geçerek, böylesi bir etkinlik düzenleyeceimizi söyledik. Kendileri bizi krmadlar. Engelli kardelerimiz adna güzel bir etkinlik olduunu söyleyebiliriz diye konutu.

ENGELLLER ENGELSZ YAAM MERKEZNE BEKLYORUZ

Engelli Yaam merkezinde yüzme havuzunun da olduuna deinen çelik, Bilindii gibi Diyarbakrda bu tür aktiviteler az. Biz tür etkinlikleri yapmaya hazrz. Tüm engelli ailelere ve engelli vatandalarmza çarda bulunmak istiyoruz; Kayapnar Belediyesi olarak biz kendilerine, her türlü hizmeti ücretsiz vermeye hazrz. Varsa engelli bireylerini bize getirsinler. Kendi aracmzla onlar evden alyoruz, engelsiz yaam merkezine getiriyoruz. Merkezimizde hobi ve dier kurslarmzdan yararlanabilirler. Kayapnar Belediyesi olarak biz tüm vatandalarmza hizmet veriyoruz. Bu özelde engelli vatandalarmzn da topluma karmas her türlü etkinlii sunuyoruz ifadelerini kulland. Hayatlarnda ilk kez Ata binen engelliler de, Atlarla geçirdikleri zamandan keyif aldklarn belirterek, Kayapnar Belediye Bakan Mustafa Klça teekkür etti.

Ana Sayfaya Git