Engelliye ışık oldu!

Şırnak'ın Cizre ilçesinde doğuştan görme engelli Ramazan Şimşeker, öğretmenlerinin okuduğu ders kitaplarını ve test sorularını dinleyerek hazırlandığı YKS'de, sözel puan türünde ilk 3 bin öğrenci arasında yer aldı.

Haberler 03.09.2019 - 10:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

rnakn Cizre ilçesinde görme engelli Ramazan imeker, öretmenlerinin desteiyle hayalindeki üniversiteyi kazand.

Halk arasnda tavuk karas diye bilinen gece körlüü nedeniyle etrafndaki her eyi sadece silüet olarak görebilen imeker, okuma azmiyle engellilere örnek oldu.

Liseden sonra öretmen olma hayalini gerçekletirmek için gittii özel eitim kurumunda öretmenlerinin okuduu ders kitaplarn ve test sorularn dinleyerek Yükseköretim Kurumlar Snavna (YKS) hazrlanan imeker, YKS sözel puan türünde Türkiye 3 bin 352ncisi oldu.

imeker, elde etti baarnn ardndan yapt tercihle Ege Üniversitesi Türkçe öretmenlii bölümüne yerleti.

imeker, özel eitim kurumundaki öretmen ve arkadalarnn desteiyle snava hazrlandn söyledi. imeker, görme yetisi olmad için balarda büyük endie yaadn ancak öretmenlerinin desteiyle bunu atn dile getirdi.

imeker, günde ortalama 4 saat ders çaltn belirterek, Öretmenlerim paragraf sorularn kolay çözmem için bana sürekli kitap okudu. ifadelerini kulland.

Göremedii için matematik ve fizik sorularn çözemediini, bu nedenle sözel bölüm okumay tercih ettiini aktaran imeker, çabas ve öretmenlerinin desteiyle Ege Üniversitesi Türkçe öretmenliini kazanmann mutluluunu yaadn ifade etti.

imeker, Benim gibi görme engelli olanlar hayata küsmemeli. Görememek, okumaya ve hayallerimizi gerçekletirmeye engel deil. dedi.

Örencilerden Özcan Gökalp da imekerin baarsndan dolay onunla gurur duyduklarn belirterek, Ramazann baars bizlere de örnek oldu. Özverili çalmann sonucunda hayalindeki okulu kazand. dedi.

- lk geldiinde buna sadece hayal olarak bakyordu

Öretmen Fatma Sis ise imekerin özel durumu nedeniyle onunla her gün birebir soru çözdüklerini söyledi.

imekerin çok azimli bir örenci olduunu belirten Sis, unlar kaydetti:

nanlmaz bir baar elde etti. Snav sonuçlarnn açkland gün inanlmaz derecede duygulandm. Bizim için bir gurur kaynayd. Daha çok onun baarsyd. çok güzel yerlere geleceine eminim. Türkçe öretmenlii onun hayaliydi. Buraya ilk geldiinde buna sadece hayal olarak bakyordu. Bunu birlikte baardk. Böyle bir baarya imza attmz için gerçekten çok mutluyum.

Öretmen Salih Gökalp da engelli örencisinin gösterdii baarnn kendilerini mutlu ettiini vurgulayarak, Büyük bir baar hikayesi olduu için nedenle gururlandk. ifadelerini diye konutu.

Ana Sayfaya Git