Engelliye destek ol!

DİYARBAKIR'da, 10- 16 Mayıs Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında bir araya gelen engelliler, "Engel olma, destek ol" sloganıyla farkındalık yürüyüşü düzenledi.

Haberler 13.05.2019 - 01:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ali, çalma ve Sosyal Politikalar Müdürlüü ile Gençlik Spor l Müdürlüü ve çeitli sivil toplum kuruluu öncülüünde engelliler, 10- 16 Mays Engelliler Haftas nedeniyle farkndalk yürüyüü düzenlendi. Engelliler, Engel olma destek ol sloganyla Yeniehir ilçesi Ekinciler Caddesinden Sanat Sokana kadar yürüdü.

ENGELLLER YÜRÜDÜ

Yürüyüün ardndan konuan Aile, çalma ve Sosyal Politikalar l Müdür Halit Açar, Diyarbakrda 16 bin engellinin olduunu ifade ederek, bu engellilere her ay 22 milyon lira desteklemenin yapldn söyledi.

Diyarbakr Bedensel Engelliler Dernei Bakan Ömer Aslan ise, engellilere verilen desteklerden dolay yetkililere teekkür ederek, Bugüne kadar mevcut hükümet kadar engelli yurttalarmza yaplan hizmetler, hiçbir zaman yaplmamtr. Türkiyede bugün engelli vatandalarmz altn çan yayor. Bu konuda mevcut hükümetin ve il müdürlüklerimizin engellilere yapt hizmetlerden dolay teekkür ediyorum dedi.

Ana Sayfaya Git