Engelliye tiyatro!

Sur İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından engellilerin hayatta karşılaştıkları engeller ve insanlardan aldıkları tepkileri anlatan bir oyun sahnelendi.

Haberler 16.12.2019 - 09:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sur Halk Eitim Merkezi Müdürlüü tarafndan engelli vatandalar konusunda farkndalk oluturmak amacyla tiyatro gösterisi düzenlendi. Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezinde sahnelenen oyunu çok sayda vatanda izledi. Lal adl tiyatro oyununda çarpk aile yaantlarn sahneye döken oyuncular, vatandalarn büyük beenisini ald.

LAL TYATROSU

Engellileri hayata kazandrmak için tiyatro gösterisi düzenlediklerini belirten Sur Halk Eitim Merkezi Müdürü Ramazan Kayran, gerçekletirdikleri gösteri ile vatandalar üzerinde büyük bir etki brakacaklarn ve engelliler için farkndalk oluturmay amaçladklarn söyledi. Kayran, Oyunumuzun ad Lal, çarpk aile yaantlar çeitli örneklerle anlatlyor. Engellilerin sorunlarna dikkat çekmek, onlarn toplumun birer bireyi olduunu unutmamak ve yaama göre onlar hazrlamak için bizim usta öreticilerimiz ve kursiyerlerimizle birlikte hazrladmz bir oyun.

OYUN LG GÖRDÜ

Youn bir talep gördü, vatandalar bu oyunu izleyip daha sonra onlarn görülerini de alacaz. Bütün kamu kurumlar olmak üzere kaldrmlar, otobüslerin bu insanlara yönelik olmasn, onlarn bizden bir parça olduunu, bizlerden çok farkl olmadklarn, onlara acmak yerine onlarn olaan davranlar, onlarla uygun bir ekilde iliki kurmay salayacana inanyorum dedi.

Etkinlie katlan vatandalar da engellilerin topluma kazandrlmas gerektiini ve sergilenen tiyatro ile kendilerinde farkndalk olutuunu kaydettiler.

Ana Sayfaya Git