Engelsiz kütüphane

Dicle Üniversitesi Engelliler Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Kütüphane Daire Başkanlığı ortak bir proje hazırlayarak Merkez Kütüphane içerisinde görme engelli öğrenciler için "Engelsiz Kütüphane" bölümü oluşturdu.

Haberler 07.12.2016 - 08:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kütüphane açlna Rektör Yardmclar Prof. Dr. Eyyüp Tanrverdi, Prof. Dr. Tahsin Klçolu, Prof. Dr. Ali Kemal Kadirolu, öretim üyeleri ve örenciler katld. Yöneticilerimiz açl kurdelesini örencilerle birlikte keserek merkezin açln gerçekletirdiler.

ENGELSZ KÜTÜPHANE

Engelliler Uygulama ve Aratrma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Reyhan Gül Güven, bu tür projeler ile engelli örencilerin akademik, sosyal ve mesleki hedeflerine daha kolay ulaabilecekleri bir üniversite ortam oluturmay hedeflediklerini, kütüphanede bulunan ve görme engellilerin kullanmna sunulan yeni cihazlar sayesinde örencilerin kütüphaneyi daha aktif kullanmalarn umut ettiklerini söyleyerek, engelli örencilerin hayatn kolaylatracak her eyi onlara sunmaya çaltklarn belirtti.

TME VE GÖRME ENGELL

Kütüphane Daire Bakan Ersen Murat Ateal ise proje kapsamnda kurulan bölümü tantarak Engelsiz Kütüphanede yer alan ekil kabartma cihaz, kabartma harfli (Braille) yazc yine Braille alfabesine uygun klavye, daktilo ile tanabilir kitap okuma cihaz ve ekran okuma program (JAWS) yüklü bilgisayarlar katlmclara gösterdi. Kütüphanenin bina giriinden itibaren görme engelliler ve az görenler tarafndan ayakkab taban ve beyaz baston ile hissedilebilen yüzey ile kaplandn da söyleyen Ateal, yine engelli örenciler için tasarlanm tuvaletlerin engelsiz kütüphane odas ile ayn katta bulunduunu sözlerine ekledi.

Açl etkinliinde katlmclar, iitme ve görme engeli örencilerle sohbet etme frsat buldular. Örencilerimiz yaplan hizmetlerden mutlu olduklarn ve bu yöndeki çalmalarn kendilerine umut verdiini ifade ettiler.

Ana Sayfaya Git