Erbaş'tan okul öncesi din eğitimi programı talebi

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, "Rektörlerimizden, üniversitelerimizden şunu istiyoruz: Eğitim fakültelerinde okul öncesi din eğitimi programları açalım. Buna çok ihtiyacımız var." dedi.

Haberler 28.09.2019 - 09:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyanet leri Bakan Prof. Dr. Ali Erba, Örenci Bulumalar program kapsamnda Nevehir Hac Bekta Veli Üniversitesinde (NEVÜ) örencilere konferans verdi.

NEVÜ Kültür ve Kongre Merkezindeki konferansta konuan Erba, eitimin slam dini açsndan önemine deinerek, ilk vahyin oku emrini içerdiini anlatt.

Erba, lim, bizim medeniyetimizin en önemli ayadr. Rabbimiz bize okumaktan, örenmekten, kalemden bahsediyor. lk inen ayetler olmas nedeniyle manidar. Bütün insanln okumaktan, kalemden, kitaptan uzak kalmamas mesaj içeriyor. Öncelikle Kuran- Kerimi oku, anla, anlat, insanlk karanlklardan aydnla çksn. Bu mesaj Allah resulü ald, görevini yapt, 23 sene boyunca bu ayetleri insanla anlatt. Ondan örenenler bütün dünyaya yayld, kalemleri, kitaplar ve mesajlar ile insanl aydnlatmaya çaltlar. ifadelerini kulland.

Diyanet leri Bakanl olarak üniversitelerde okul öncesi dini eitim program açlmasn talep ettiklerini belirten Erba, ülke genelinde, 4-6 ya grubunda yaklak 200 bin Kuran kursu örencisi bulunduunu, bu kurslarda eitim niteliinin daha da artmas için bu tür bölümlerden mezun olacak örencilere ihtiyaç duyulduunu vurgulad.

Erba, üniversitede örenim gören örencilere de tavsiyede bulunarak, ilahiyat fakülteleri ile eitim fakültelerinin okul öncesi eitim bölümlerinde okuyan örencilerin çift ana dal programn bitirmesi halinde de bu kadrolarda görevlendirileceini kaydetti.

lmin, bir toplum için çok önemli olduuna dikkati çeken Erba, öyle konutu:

Bugünün üniversite gençleri hangi dalda eitim alrsa alsn, kendini çok iyi yetitirecek. Biz, ilahiyat fakültesi hocas olarak ve u anda Diyanet leri Bakan olarak sizlerden unu bekliyoruz: Diyanet leri Bakanlnn çeitli alanlarnda görev yapacak kardelerimiz için ilahiyat fakültesi örencilerinin okul öncesi eitim bölümlerinde çift ana dal program yapmasn istiyoruz çünkü 4-6 ya aras Kuran kursu örencileri için daha nitelikli eitim verecek öreticilere sahip olmamz için. Bir ilahiyat fakültesi örencimiz okul öncesi eitimi de bitirirse o bizim için çok önemli faydal iler yapacaktr veya eitim fakültesinde okuyan bir örencimiz, ilahiyat fakültesinde çift ana dal program yapar, bitirirse bu da bizim için çok önemli. Biz, rektörlerimizden, üniversitelerimizden unu istiyoruz: eitim fakültelerinde okul öncesi din eitimi programlar açalm. Buna çok ihtiyacmz var. Bugün Milli Eitim Bakanl bunu yapyorum dese, o derslere girecek öretmeni yok. Bu yüzden okul öncesi din eitimi formasyonuna ihtiyacmz var çünkü çocuklarmzn 7 yandan önce almas gereken temel dini bilgiler var. 7 yan geçtikten sonra ilk ve ortaokulda bunlar vermek zorlayor.

Diyanet leri Bakanl olarak 4-6 ya aras çocuklar için Kuran kursu açtklarn aktaran Erba, u an 200 bine yakn örencimiz var ama bu derslere girmek için Milli Eitim Bakanlnn Hayat Boyu Örenme Genel Müdürlüü ile yapm olduumuz 360 kredilik sertifika programn bitirmeyi art kouyoruz. O dersleri alamayan bu derslere giremiyor. Üniversitelerimizin eitim ve ilahiyat fakültelerinde böyle bir bölüm olsa oradan mezun olanlarn bu derslere girmesi çok daha faydal olur. nallah bu bölümlerin her iki fakülte de açlmasn arzu ediyoruz. diye konutu.

Konferans sonunda NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bal tarafndan Erbaa, günün ansna yöresel el sanatlarndan seramik tabak hediye edildi. Erba da Balya Diyanet leri Bakanlnca hazrlanan dini kitaplardan verdi.

Ana Sayfaya Git